Diari La Veu del País Valencià
Dos grups valencians se situen entre els 50 millors discos del món en 2015
RedactaVeu / València

La Transglobal World Music Chart és una mena de plataforma virtual que funciona com una xarxa. Aquesta però, té dues funcions. Per una banda fa de col·lector de totes les propostes de World Music que es publiquen al món per escoltar-les, conèixer-les i qualificar-les. Per altra, fan per connectar-les, donar-les a conèixer, divulgar-les des de la plataforma.

Segons expliquen en la seua web la Transglobal World Music Chart va nàixer en la primavera de 2015, engrescada pel crític musical de la WorldMusicCentral.org dels Estats Units Ángel Romero i Araceli Tzigane i Juan Antonio Vázquez sengles crítics de Mundofonías de l’Estat espanyol, encara que l’equip de crítics que configuren els llistats mensuals i l’anual el formen 42 crítics musicals de llocs tan dispars com el Japó, Austràlia, República Txeca, Israel, USA, Romania, Malàisia, la Xina, Brasil o Turquia.

Efrén López i Carles Dénia.

La xarxa entra doncs, en funcionament. Connectats diversos crítics musicals d’arreu del món escolten, analitzen i valoren propostes de World Music de totes les parts i confeccionen un llistat mensual amb els millors discos/propostes.

El mes de novembre finalitzava amb el disc El fill del llop (Buda Musique, 2015) d’Efrén López, qui fou part fonamental de l’Ham de foc juntament amb Mara Aranda, col·locat en la cinquena posició.

>

Un mes després, en desembre, L’home insomne (Comboi Records, 2015), de Carles Dénia i La Nova Rimaire es col·locava en la quarta posició del llistat mensual.

>

Finalment, fa uns pocs dies s’ha fet pública la llista anual amb la classificació, segons les qualificacions de l’equip de crítics musicals d’arreu del món, amb els 50 millors discos de World Music on El fill del llop (Buda Musique) d’Efrén López ha quedat col·locat en la huitena posició i L’home insomne (Comboi Records) de Carles Dénia i La Nova Rimaire en la vint-i-novena.

Comparteix

Icona de pantalla completa