Diari La Veu del País Valencià
L’Orquestra de València tocarà dues vegades a la presó de Picassent i a La Fe
RedactaVeu / València

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i el director titular de l’Orquestra de València, Yaron Traub, han presentat el projecte social i educatiu del Palau de la Música, que inclou l’acostament de l’Orquestra de València als col·lectius més desfavorits i “Menut Palau!” un programa amb activitats pedagògiques musicals destinades a les famílies, bebès i escolars.

Glòria Tello s’ha mostrat molt il·lusionada pel nou projecte educatiu “que constarà de 97 activitats que destaquen pel seu marcat caràcter participatiu i interactiu, per generar en els xiquets un hàbit primerenc a la música”. Respecte a edicions passades, la presidenta ha aclarit que “ens hem allunyat dels espectacles centrats en els contes Disney i els musicals, ja que tenien un cost molt elevat, de fet hem estalviat 170.000 euros respecte a l’any passat, i a més, hem volgut donar-li un aire més fresc, que destaque principalment per la interacció i participació, i per la novetat d’adaptar aquests espectacles a altres col·lectius, com els de diversitat funcional”.

Per això, ha matisat que “en aquesta edició podrem gaudir entre altres, d’un violinista espectacular com és Ara Malikian, que debuta en el Palau, d’un taller interactiu amb música dels Beatles en què participen les famílies, o del món del circ del Gran Fele, adaptat a un concert en exclusiva per a aquesta casa”. “En definitiva, són activitats més fresques, dinàmiques, participatives i entretingudes” ha conclòs la regidora.

Respecte al nou projecte social d’acostament de l’Orquestra de València als col·lectius més desfavorits, la presidenta del Palau ha explicat que “hi ha previstes unes quantes eixides de l’Orquestra que s’iniciaran demà i s’allargaran al 2016. Comencem amb la visita per primera vegada en la seua història al centre penitenciari de Picassent, i el divendres a l’Hospital La Fe”. Al gener, ha explicat que “tornarem a Picassent amb motiu de l’aniversari de la presó i, estem ultimant un concert per a refugiats possiblement al febrer ací al Palau”. També ha destacat que “estem treballant en altres línies d’actuació destinades a altres col·lectius i de caràcter especial, ja que el principal objectiu del nou projecte és obrir l’Orquestra de València a la ciutadania”, ha especificat Tello.

Per la seua banda, Traub ha destacat que dins del projecte educatiu de l’orquestra, Romeu i Julieta “és la continuació del treball amb adolescents que fem des de fa ja 4 anys. El més important d’aquests concerts és la interacció dels joves amb la música”. Del projecte social ha incidit que “és el punt de partida i d’arribada d’un projecte apassionant. Tenim moltes idees que volem anar materialitzant. A més, adaptem la música a cada un dels entorns que visitarem. L’any que ve s’incorporarà este projecte dins de la programació anual de l’Orquestra de València.” (Podeu veure tota la programació detallada en el document adjunt).

Mode de sol·licitud i terminis

Per a emplenar les sol·licituds del programa “Música per a nadons” cal esperar fins al 14 d’abril de 2016. La inscripció serà mitjançant telefonada: 963375020 (De 12 a 14 hores) Ext. 8036.

‘Menuts al Palau 2016’, caldrà sol·licitar-ho del 15 de febrer al 25 de febrer. Mentre que ‘Creixent amb la música’ i ’Audicions per a escolars’ de l’Orquestra de València i Banda Municipal ja es poden formalitzar des del passat mes de novembre. Totes les inscripcions d’aquests 3 cicles a través del formulari de la pàgina web del Palau de la Música. Les sol·licituds es tramitaran per rigorós orde d’entrada.

Comparteix

Icona de pantalla completa