Diari La Veu del País Valencià
Unanimitat per evitar el desmantellament de l’hospital psiquiàtric de Bétera

RedactaVeu / València.

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat en Les Corts, Isaura Navarro, ha assenyalat que “amb la unanimitat aconseguida en l’aprovació de la nostra Proposició No de Llei per evitar el desmantellament de l’hospital psiquiàtric de Bétera, encetem un procés per a garantir que aquest centre hospitalari es recuperarà com a infraestructura pública sanitària valenciana”.

Segons ha explicat la diputada, “la PNL, aprovada amb una esmena de Podem, planteja la creació d’una comissió mixta on es troben la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Diputació Provincial de València, els representants dels treballadors i d’associacions de familiars i malalts mentals, per abordar la transferència des de la corporació provincial a la Conselleria de Sanitat de totes les competències en matèria de salut mental i la gestió de tot el complex de l’hospital psiquiàtric de Bétera”.

“L’objectiu és garantir el millor ús d’aquestes instal·lacions, el servei de les quals considerem que han d’integrar-se en la Conselleria. Ara cal dissenyar un full de ruta on s’establisca el pla de treball per donar un ús públic assistencial i d’atenció sociosanitària a les instal·lacions del complex de Bétera. I ja per a tancar el cercle, la Conselleria ha de fer una auditoria de la gestió del PP en el centre, que té molts clarobscurs”, ha indicat Isaura Navarro.

Isaura Navarro.

Compromís considera que és necessari “oferir un ús públic a les instal·lacions, passar de l’abandó actual a l’explotació d’un lloc on la gent gaudisca d’un entorn que pot ajudar a les finalitats terapèutiques necessàries i que compta amb excel·lents professionals”.

Les instal·lacions de l’hospital psiquiàtric de Bétera van arribar a incloure un hotel de cinc plantes, hui abandonat, i un cinema al qual acudien els veïns a veure pel·lícules. “L’última decisió de l’anterior govern provincial de la Diputació va ser unificar en un sol pavelló els interns dependents i els autònoms, en contra de qualsevol criteri mèdic o assistencial, i tancar un altre pavelló. Com el de toxicòmans, que també va ser tancat i desmantellat, traslladant-lo a l’Hospital Arnau de Vilanova malgrat les discrepàncies dels professionals i familiars. Però amb aquesta PNL ja hem donat un pas endavant per revertir l’actual situació de l’hospital psiquiàtric de Bétera”, ha conclòs Isaura Navarro.

Comparteix

Icona de pantalla completa