Diari La Veu del País Valencià
Alberto Garzón critica a Alcoi la seua exclusió del debat ‘a quatre’ d’aquesta nit
RedactaVeu / Alcoi

El candidat d’Esquerra Unida-Unitat Popular (IU-UP) a la Presidència del Govern espanyol, Alberto Garzón, ha criticat hui la seua exclusió del debat ‘a quatre’ d’aquesta nit en televisió i ha assegurat que serà “una escala de grisos” perquè els quatre partits participants proposen “el mateix”. Va denunciar que amb la seua absència “es furta a la ciutadania el seu dret a una informació transparent i pública”, i va advertir de com “l’oligarquia i el sistema tenen por al fet que s’escolte una veu discordant”.

En un acte de campanya celebrat a Alcoi, va insistir a denunciar l’exclusió de la seua candidatura del debat en què sí participaran PP, PSOE, Podemos i Ciudadanos perquè, amb aqueixa decisió, “impedeixen” que puga confrontar les propostes d’IU-UP amb la resta de formacions.

Garzón, que també es va mostrar crític amb les últimes recomanacions emanades de la Comissió Europea respecte a l’engegada d’una nova reforma laboral més dura amb els treballadors, va assenyalar que “han passat sis anys des que els economistes van donar per començada la crisi, sis anys de mobilitzacions i lluites fins a arribar a l’estat dramàtic actual”.

“La societat -va analitzar- ha despertat en aquest temps i s’ha mobilitzat, però l’Estat i l’oligarquia han respost amb repressió”, va dir en referència, entre altres imposicions, a una ‘llei mordassa’ que “simbolitza la seua derrota. Ja no poden convèncer i tracten de vèncer amb repressió”, va reblar.

Respecte a les mobilitzacions, va recordar la participació d’Esquerra Unida en el 15M amb propostes “que eren de tots” i que “impugnaven el sistema”. Al temps, va subratllar el seu objectiu d’aconseguir “un nou país, una nova Constitució, que blinde drets socials i prohibisca les privatitzacions”, perquè “volem un país sense por a la repressió, però també sense por a perdre l’ocupació o que Montoro et retalle la pensió”, va dir en al·lusió al ministre d’Hisenda.

Comparteix

Icona de pantalla completa