Diari La Veu del País Valencià
El COTIF confirma la presència d’Argentina, Rússia, Xina i Catar en l’edició de 2016
Carles Senso / L’Alcúdia

En la taula principal van estar presents l’autor, Ximo Martínez, el president del comitè organitzador, Eliseu Gómez, l’edil d’Esports de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Paco Martínez, i l’alcalde de localitat, Andreu Salom. Va voler fer acte de presència també el president d’honor del Llevant UD Paco Fenollosa.

El regidor va considerar que les publicacions serveixen per seguir engrandint l’esdeveniment, aportant-li un caràcter cultural que enforteix la seua concepció com un esdeveniment que sobrepassa l’esport. Per la seua banda, el màxim representant municipal va renovar el compromís de l’Ajuntament amb el torneig. Va ser el president del COTIF el que va desvetllar bona part del projecte que conformarà la 33a edició del campionat. Va confirmar la presència de seleccions nacionals com Argentina, Xina, Rússia i Catar, combinats que asseguren audiències milionàries i futbol de molts quirats al terreny de joc d’Els Arcs. A més, va desvetllar que el torneig començarà, per primera vegada en la història en el mes de juliol, disputant-se entre el 24 de juliol i el 4 d’agost, la qual cosa ajudarà a la planificació dels equips. Tots els combinats participants seran seleccions internacionals.

L’absència de Campionat del Món Sub-20 el pròxim estiu permetrà que a l’Alcúdia s’organitze un Minimundial amb algunes de les millors esquadres del panorama internacional. L’organització es troba en l’actualitat treballant amb Vicente Muñoz, president de la Federació Valenciana de Futbol i vicepresident de la Federació Espanyola, perquè propicie la presència de la Selecció Espanyola.

Goméz també va desvetllar que en la pròxima edició se seguirà potenciant el futbol femení i participaran, previsiblement, dos equips de primer nivell del futbol espanyol i quatre seleccions internacionals. Finalment, en la tercera branca del torneig, el Promeses, s’escometrà la seua internacionalització amb la presència de clubs d’altres països per primera vegada. Aquests campionats es disputen en les categories prebenjamins, benjamins i alevins. L’organització preveu en 2016 rendir un homenatge a Vicente Del Bosque, davant la seua previsible retirada de la selecció espanyola i per convertir-se en els últims anys en un autèntic ambaixador del COTIF.

Comparteix

Icona de pantalla completa