Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra: ‘No entrarem en una altra guerra de l’aigua’

Xavier Pérez / València.

Pareixia que amb l’acord arribat entre el regants de les comarques del Sud del País Valencià i el Ministeri d’Agricultura sobre l’acceptació del transvasament de 50 H3 a l’any per pal·liar la sequera dels cultius, després de 10 anys de polèmiques, es tancava un cicle de confrontació a l’agricultura valenciana.

Una vegada conegut aquest acord, el govern socialista de Castella-la Manxa ha decidit recórrer aquest transvasament i aquest matí la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, a preguntes de La Veu ha anunciat que la Generalitat “no entrarà en un nova guerra de l’aigua, estem treballant per un consens que respecte la directiva marc de l’aigua Europea i els interessos dels llauradors valencians”.

“L’aigua és aigua de boca, regants i després altres sectors econòmics, és una seqüència que l’antic Govern central “se saltava”, ha assenyalat.

Segons Oltra “els nostres rius formen part del medi natural que ens dóna la vida, i això és una cosa que hem de combinar per a les futures generacions. Defensarem en aquests paràmetres. No entrarem en una guerra de l’aigua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa