Diari La Veu del País Valencià
El govern del PV destinarà 2M€ ‘robats’ pel cas Blasco i altres de corrupció a la cooperació

Leo Part

/ València.

“A què pensa destinar el Consell els diners recuperats del ‘cas Blasco’ i altres casos de corrupció?”.

Aquesta és la pregunta que li ha formulat al president Puig el portaveu de Compromís, Fran Ferri, durant la sessió de control al molt honorable celebrada aquest matí en les Corts, a la qual Ximo Puig ha contestat amb aquest anunci: “Ja hem aconseguit recuperar 260.000 euros que dedicarem a la cooperació”, al temps que s’ha mostrat “molt esperançat” que el Govern valencià puga recuperar 1.800.000 euros més, “els tràmits dels quals estan molt avançats”, i que es destinaran també a causes solidàries, segons ha anunciat Puig.

“És una qüestió d’ètica i de justícia que eixos diners –recuperats- vagen als països més empobrits. A les persones que estan passant-ho pitjor. Aquesta comunitat ha demostrat ser molt solidària. I ens comprometem –el Govern valencià- al fet que es destinen –els diners recuperats per casos de corrupció- a projectes de cooperació i desenvolupament per tal d’aconseguir abastar eixe objectiu del 0,7%” –dels pressupostos a ONGs-, ha avançat el cap de l’Executiu valencià, qui ha deixat clar que els diners recuperats “aniran on havien d’anar, als països més empobrits” i, per tant, s’integraran en forma de modificació de crèdit als pressupostos de cooperació al desenvolupament.

Segons el cap de l’Executiu del País Valencià, el poble valencià “és un poble solidari i ha expressat la seua repugnància per aquells que –com l’exconseller Rafael Blasco- han robat diners de la ciutadania”, per la qual cosa, ha incidit, “ens neguem que es diga ‘cas cooperació’ perquè és el ‘cas Blasco’”, al temps que ha volgut agrair a les ONGs “la seua persistència”pel seu treball realitzat per posar en mans de la justícia casos com el protagonitzat pel condemnat Blasco.

Puig: “Res ha fet tant de mal als valencians com la corrupció”

Ximo Puig ha posat de manifest que “res ha fet tant de mal als valencians com la corrupció. Ens ha desarmat èticament i situat en el pitjor mapa possible. No queda cap espai que no haja estat tacat per la corrupció. Malauradament encara estem ací. Per què? Perquè no s’han assumit les responsabilitats politiques”.

“Robar els més pobres? Robar els més necessitats? El cas Blasco supera tots el límits de la indecència”, ha assegurat el president Ximo Puig al Parlament del País Valencià, per a tot seguit, i seguint el símil posat minuts abans per la vicepresidenta de ‘Barrio Sésamo’, indicar: “Blasco, el PSOE le expulsa. El PP: expulsados por corrupción ayudados por el PP”.

Un moment de la sessió de control celebrada aquest dijous. Foto: EP.

Finalment, Puig ha recordat que el pròxim dia 5 se celebra el dia del voluntariat, “un voluntariat especialment considerat per nosaltres” ja que “els valencians són gent honrada i treballadora i molt allunyada d’eixe senyor que afortunadament hui està a la presó”.

Comparteix

Icona de pantalla completa