Diari La Veu del País Valencià
Marzà revela que la Policia va acudir a Ciegsa ‘fa uns dies’ per a endur-se documentació
Europa Press / València

Així s’ha expressat Marzà en sessió de control als membres del Consell del ple de les Corts després d’una pregunta formulada per la diputada de Compromís Belén Bachero, sobre quin és l’estat actual de Ciegsa que, segons ha indicat ha estat “en el punt de mira de la ciutadania per la seua gestió opaca” i “poc eficient”.

El titular d’Educació ha destacat que Ciegsa és “un dels molts exemples de la mala gestió de l’anterior Govern”, i ha asseverat que es va crear amb el Govern presidit per Eduardo Zaplana l’any 2000 “amb la clara intenció d’amagar deute públic i desmantellar el servei d’infraestructures en la Conselleria d’Educació”.

“Ha sigut un pou sense fons”, ha manifestat Marzà, qui ha assegurat que ha arribat a acumular més de 2.000 milions de deute. A més, ha recordat que la Sindicatura de Comptes “ha advertit en els últims anys d’irregularitats en l’empresa”, que “vulnerava la Llei de Contractes d’Estat”.

També ha posat l’accent que les infraestructura educatives que construïa Ciegsa “costaven més del doble” que en la resta de l’Estat i ha parlat de “sobrecostos” que, en alguns casos, suposaven “més del doble del pressupostat en un inici”. De la mateixa manera, ha advertit de “clares deficiències” pel que fa als materials, per la qual cosa hi ha “escoles construïdes fa cinc anys que necessiten una reforma integral”.

Vicent Marzà ha destacat que Ciegsa està en liquidació, però “segueix existint fins que siguen executats els contractes pendents i correctament rebudes les obres que estaven en execució”. Durant la seua intervenció, el conseller ha mostrat un document que van presentar treballadors de Ciegsa en 2012 amb un pla “per a acabar amb tots els barracons”, però ha denunciat que estava dins d’una caixa “que cap governant havia obert abans”.

Malgrat la situació actual, el conseller ha assegurat: “No pararem, seguirem millorant les instal·lacions educatives” i, sobre aquest tema, ha destacat que els pressupostos per a 2016 contemplen un augment de la inversió en infraestructures i ha afegit que, en paral·lel, comptaran amb major personal.

“Palaus senyorials”

Per la seua banda, la diputada de Compromís Belén Bachero ha destacat que hi ha escoles que haurien de ser “palaus senyorials pel que han acabat costant”. En aquest sentit, ha assegurat que si els diners dels sobrecostos s’hagueren invertit en noves escoles “no tindríem xiquets en barracons”.

No obstant açò, considera que el motiu d’aquests sobrecostos era “tenir contentes les empreses constructores amigues del PP”, i ha afegit: “Haurem de veure si aquestes empreses també estan en la llibreta de Bárcenas”.

Comparteix

Icona de pantalla completa