Diari La Veu del País Valencià
Alacant es reconstrueix amb Eusebio Sempere, un dels artistes que l’han fet gran
RedactaVeu / Alacant

Alacant realça la figura de l’artista d’Onil Eusebio Sempere i li atorga un important suport polític a la presentació de l’exposició ‘Eusebio Sempere / Abel Martín. La música dels nombres que no existeixen’. L’alcalde Gabriel Echávarri, la tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Eva Montesinos, i el regidor de Cultura i Modernització, Daniel Simón, al costat de representants del Consorci de Museus, prengueren part en l’exhibició de la mostra. L’exposició és un dels actes més notables de l’Any Sempere-2015.

Per augmentar el reconeixement públic de Sempere i posar els mitjans perquè no caiga en l’oblit, l’Ajuntament ha començat els tràmits davant el Ministeri de Foment per a batejar l’estació de l’AVE i que s’anomene ‘d’Alacant-Eusebio Sempere”. “No ha d’haver-hi un visitant que es vaja de la ciutat sense saber qui és Sempere”, ha declarat l’alcalde. Ha afegit que el nom actual de l’estació “Alacant-Terminal equival a com estava la ciutat”. “Sempere era un dels nostres”, ha indicat la primera autoritat, que ha puntualitzat que “estem en l’inici de la reconstrucció d’Alacant de la mà dels artistes que l’han fet gran. I Sempere és un d’ells”.

>

Daniel Simón ha manifestat que el MACA “és el nostre Guggenheim” i que posarà tot el seu interès perquè Sempere siga valorat com a creador i com un artista generós, “que va donar a Alacant la seua col·lecció d’art contemporani de més de 10 milions d’euros”. “Sempere volia un museu que actuara de punta de llança de la modernització de la província”. Amb aquesta exposició, l’Ajuntament ajuda al fet que se li faça justícia com a artista compromès i com una de les figures rellevants de l’art de la segona meitat del S. XX.

“La música dels nombres que no existeixen”, d’Eusebio Sempere (MACA).

Des de la Regidoria de Cultura es treballarà per a crear en la ciutat una ruta turística que passe pels enclavaments amb escultures i murals de l’artista d’Onil. El projecte didàctic per a divulgar entre professors i alumnes la transcendència de l’obra de Sempere i la reposició de la seua làpida en l’església del monestir de la Santa Faç (retirada per uns treballs de rehabilitació i que no ha tornat al seu lloc) són unes altres de les tasques per a encastellar la figura de Sempere, que és vist des de sectors artístics com el creador alacantí més conegut fora de les nostres fronteres.

El món de l’art coincideix que la seua obra, que gira entorn de l’abstracció geomètrica, és fruit d’un treball rigorós i continuat sobre la forma geomètrica, la il·lusió òptica i la sensació de moviment. Algunes de les seues escultures formen part de l’art cinètic, com la popular Piràmide, que s’aprecia en la rotonda de la Illeta.

L’exposició reivindica també el treball d’Abel Martín com autor dels treballs de serigrafia dissenyats per Sempere. Per aquest motiu, ha viatjat per a estar a Alacant Florencio Martín, familiar que conserva encara part del seu llegat creatiu. Elena Escolano, de la galeria Itàlia d’Alacant, també hi era a l’acte, ja que va ser autora de la selecció de textos del novel·lista Gabriel Miró inclosos en la carpeta de serigrafies amb la qual s’homenatja l’escriptor.

L’exposició inaugurada podrà visitar-se fins el 24 de gener, amb lliure accés i els següents horaris:

De dimarts a dissabte, de 10 a 20 hores

Diumenges i festius de 10 a 14 hores.

Dilluns tancat.

Visites escolars, prèvia cita

Visites dinamitzades per a grups amb reserva prèvia, en el Tel. 965.213.156. O en l’adreça de correu [email protected]

Visites guiades sense cita prèvia: diumenges i festius, a les 12 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa