EUPV estarà amb els treballadors de RTVV en la marxa per la seua reobertura

Sanz: “Després de dos anys sense emissions, estarem al costat dels treballadors per a exigir la seua reobertura i recordar que el Consell i la nostra societat tenen un deute polític amb ells”
28 novembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

La coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, que demà participarà en la marxa juntament amb el candidat d'EUPV-UP al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, i càrrecs públics i militants de la formació d'esquerres, ha declarat hui que la reobertura de RTVV “ha de ser immediata i fer-se des del consens social més ampli”. Per a Sanz, “l'impuls d'una nova Llei de ràdio i televisió valenciana que reconega el dret del poble valencià a uns mitjans públics, de qualitat, íntegrament en valencià i amb una informació objectiva, plural i una programació de qualitat, ha de ser un objectiu immediat del Consell i de les Corts Valencianes”.

“És més, -ha continuat la dirigent d'esquerres- és insostenible seguir mantenint una situació de monolingüisme mediàtic en castellà, que ens converteix en l'única comunitat autònoma amb llengua pròpia sense mitjans de comunicació públics”.

EUPV ha valorat que el text proposat pels experts per a la restitució del servei públic és raonable i permet treballar en pro d'una RTVV pública, plural, objectiva i en valencià. “Creiem que aquest document assenta el nou model en la propietat pública de RTVV, la qual cosa sempre hem manifestat que és fonamental per a la salut democràtica d'una societat que manca d'altres mitjans per a reflectir la pluralitat i la riquesa col·lectiva del País Valencià”.

Sanz ha recordat que EUPV ha apostat sempre per la reobertura de RTVV amb mitjans propis i una gestió austera per a fer sostenible la prestació del servei públic. “En aqueix sentit, pensem que ha de negociar-se amb els sindicats i el Comitè d'empresa de RTVV les mesures per a la readmissió i el redimensionament de la plantilla d'acord a les necessitats del servei públic, segons criteris objectius d'experiència i superació d'oposicions, i amb ple respecte als drets laborals. La plantilla de 800 treballadors proposada, assenyalada com a insuficient pels sindicats, i la de 950 que els representants dels treballadors indiquen com a indispensable per  cobrir les necessitats del servei, no són tan distants i permeten acostar posicions”, ha afirmat la coordinadora d'EUPV.

“Ens sembla fonamental i compartim –ha prosseguit- que el finançament siga públic, explicant també amb la comercialització de producció pròpia i els ingressos de publicitat, ja que aquests últims són una part fonamental per al futur de qualsevol ens audiovisual i que, com s'ha demostrat en TVE, renunciar a ella comporta un enorme risc”.

Comissió d’investigació

Esquerra Unida segueix mantenint la necessitat d'una Comissió d’Investigació parlamentària sobre la gestió econòmica i la manipulació informativa en RTVV des de la seua creació fins al final i depurar les responsabilitats polítiques. Segons Marga Sanz, “no es pot passar pàgina sense més, quan RTVV ha sigut un escenari privilegiat de la corrupció que ha caracteritzat especialment els governs anteriors del PP durant dues dècades”.

En definitiva, “després de dos anys de democràcia sense emissions cal recuperar un instrument fonamental per a la nostra vertebració territorial, cultural i democràtica, restablint també en els seus drets als treballadors i treballadores afectades per una decisió manifestament injusta i antidemocràtica que es va cobrar l'acomiadament de 1.198 d'ells”, ha conclòs.
 next