Diari La Veu del País Valencià
Educació i l’AVL faran conjuntament estudis específics sobre usos i actituds del valencià

RedactaVeu / Europa press / València.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha formalitzat el contracte per a l’adjudicació, per un import total de 52.065,90 euros, IVA exclòs, del servei de treballs de camp i processament de dades d’una enquesta sobre coneixement i ús del valencià. Aquesta enquesta es fa de manera sistemàtica cada cinc anys, és per això que des de la Direcció General de Política Lingüística s’ha seguit endavant amb el procés. “Altra cosa és el que es faça amb els resultats que presenten”, ens expliquen fonts internes de la conselleria, “fins ara l’anterior consell feia les enquestes i no els feia massa cas”. “Nosaltres volem donar-li l’ús que té i quan tinguem les dades s’anunciaran i es faran públiques a la ciutadania, així com les mesures que calguen adoptar segons els indicadors de l’enquesta”.

El ‘Diari Oficial de la Comunitat Valenciana’ (DOCV) ha publica aquest divendres la formalització d’aquest contracte, de tramitació ordinària i oberta i procediment mitjançant diversos criteris i que s’havia engegat des de l’anterior consell. El pressupost de licitació d’aquest servei ascendia a 74.380,17 euros, però finalment es va adjudicar per 52.065,90 euros, IVA exclòs, a Sigma Dos-Imagina T Europa, suposant un estalvi de més de vint-i-dos mil euros. L’objecte de la comanda és la realització de treballs de camp i processament de dades de l’enquesta sobre coneixement i ús del valencià 2015.

Independentment d’aquesta enquesta ‘sistemàtica’ cada cinc anys, segons ens han confirmat des de la Conselleria, “en 2016 estem preparant uns estudis específics sobre usos i actituds de la població valenciana amb el valencià” i per primera vegada “ho farem conjuntament amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL)”. De la mateixa manera, “quan tinguem els resultats, igualment es faran públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa