Diari La Veu del País Valencià
Les Balears tornen al Ramon Llull quatre anys després

Diari de Balears.

Aquest dimarts s’ha signat al Consolat de Mar el protocol d’incorporació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears al Consorci de l’Institut Ramon Llull. L’han signat la consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern, Esperança Camps, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.

D’aquesta manera, després que el Govern sortís de l’Institut a la passada legislatura, es fa una primera passa cap al reingrés de la Comunitat Autònoma en aquest institut, evidenciant la voluntat tant de les Illes com del Principat de restablir relacions que consolidin i enforteixin els lligams existents entre les dues societats en matèria cultural i lingüística.

Amb aquest protocol, les dues comunitats acorden iniciar els tràmits necessaris per fer efectiu el reingrés del Govern de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull, i que mentre es duguin a terme les actuacions previstes per assolir aquest acord, el Govern Balear nomenarà un representant a les reunions dels òrgans de govern de l’Institut, el qual assitiarà com a convidat.

Al llarg de la trobada també s’ha acordat que durant el període de tramitació del reingrés, els respectius Governs, a través dels departaments de cultura i entitats vinculades, podran establir convenis de col·laboració i cooperació específics per tal de promoure i projectar la llengua i la cultura que els són comunes.

Comparteix

Icona de pantalla completa