Diari La Veu del País Valencià
Dijous es coneixeran els guanyadors del Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació

Racó Català.

Aquest proper dijous, 26 de novembre, el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) entregarà els guardons del Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació. La gala tindrà lloc, a partir de dos quarts de 9 del vespre, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Aquest premi guardonarà els millors reportatges d’investigació amb la voluntat, segons el president del grup David Bassa, de “donar prestigi a aquest tipus de periodisme”.

El primer premi està dotat amb 1.200 euros i el reportatge guanyador serà publicat al diari Ara. Alhora, també s’atorgarà un accèssit especial per a estudiants de periodisme valorat amb 400 euros.

La gala, conduïda pels periodistes Elisenda Soriguera i Enric Borràs, pretén esdevenir “el punt de trobada del periodisme dels Països Catalans”, segons els seus impulsors. El cantautor valencià Rafa Xambó i el membre del grup ZOO Héctor Galan amenitzaran l’acte i, abans de finalitzar, s’oferirà un brindis i un pica-pica als assistents. L’entrada a la gala és lliure i gratuïta però cal confirmar prèviament l’assistència.

El jurat del premi ha estat format per diferents professionals del món del periodisme com Antoni Bassas, del diari Ara; Pep Gimeno, de Cugat.cat; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; David Vidal, professor de periodisme de la UAB; Dolors Genovés, documentalista; i David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Comparteix

Icona de pantalla completa