Diari La Veu del País Valencià
UP-EUPV: ‘És necessari una veu potent de l’esquerra al Govern central’
RedactaVeu / València.

Ricardo Sixto ha presentat hui en roda de premsa la coalició electoral que es presenta als pròxims comicis a les Corts espanyoles del 20 de desembre per la circumscripció de València i que encapçala a nivell estatal el candidat a la presidència del Govern, Alberto Garzón.

Sixto, que aspira a repetir com a diputat en la Cambra baixa, ha estat acompanyat pels membres que formen part d’aquesta candidatura al Congrés i ha destacat la paritat de la llista conformada per huit homes i set dones triats democràticament el passat 25 d’octubre després del procés de primàries obertes d’Ara en comú.

Durant la presentació. Ricardo Sixto ha destacat que les pròximes Eleccions estatals són “claus davant el fracàs, tant del PP com del PSOE” per a aconseguir eixir de la crisi”, una crisi que, segons ha afirmat, “segueix estant i que s’ha demostrat que és sistèmica i que continua afectant els treballadors i treballadores” i, per açò, “és necessari que hi haja una veu potent de l’esquerra, de la Unitat Popular en el govern Central”.

Així mateix, s’ha referit a la importància de la pròxima legislatura davant la possibilitat que es realitze una reforma de la Constitució Espanyola. “Se’ns acosta una legislatura constituent i nosaltres, que hem defensat des de fa temps la necessitat d’aquest procés, som absolutament conscients que és molt important que en el pròxim Congrés dels Diputats hi haja veus plurals que traslladen en la futura reforma de la Constitució la pluralitat existent en la societat espanyola i, per açò és fonamental que la veu de la Unitat Popular estiga representada en la Cambra baixa”, ha dit el candidat d’UP-EUPV.

Quant a les propostes polítiques, el candidat d’UP-EUPV s’ha referit a la principal línia programàtica en la qual la candidatura centrarà la campanya electoral i que és la necessitat de la posada en marxa d’un Pla d’Emergència Social.

“Es tracta d’un pla que lluite decididament contra la desocupació, que és la principal preocupació de la ciutadania hui, i per açò, plantegem que les administracions públiques generen més d’un milió de llocs de treball durant el seu primer any de vigència, així com la necessitat d’establir una renda mínima garantida perquè aquelles persones que no tenen cap altra font d’ingressos i que estan en la més absoluta desesperació tinguen una possibilitat de supervivència”, ha apuntat.

Igualment, Sixto s’ha referit a la defensa dels serveis públics, “duríssimament atacats per les mesures que ha desenvolupat el PP durant l’última legislatura”. En aquest sentit, -ha continuat el cap de llista al Congrés dels Diputats per València- “apostem per una sanitat pública, universal i sense copagaments i una educació també pública, de qualitat, laica i gratuïta, amb la derogació de la LOMCE, així com d’altres lleis que el PP ha aprovat en solitari i que han limitat gravíssimament drets i llibertats”.

Finançament autonòmic

El tema de l’infrafinançament del País Valencià ha sigut un altre dels punts als quals s’ha referit Ricardo Sixto, per a qui, “s’ha de revisar el model de finançament autonòmic ja que és primordial l’anul·lació del deute acumulat fins ara”.

Segons el candidat d’UP-EUPV, la Generalitat no pot assumir la devolució de tots els diners que l’Estat li ha prestat a causa d’un finançament injust i, a més, és necessari corregir que cada any s’acumule aquest dèficit de pràcticament 1.000 milions d’euros i, per açò, reivindicarem des del Congrés la revisió del finançament autonòmic”.

Finalment, el candidat d’UP-EUPV ha defensat que la candidatura d’esquerres aposta per la defensa de la pau, “i ho diem precisament en un moment en què s’estan reclamant unes polítiques que des d’Unitat Popular no compartim”. “La lluita per la pau de tots els homes i dones que conformen les llistes és històric ja que ens vam oposar i ho seguim fent respecte a la pertinença d’Espanya a l’OTAN. No cal afavorir les polítiques militaristes sinó tot el contrari, és a dir, anar retirant recursos de les polítiques armamentístiques i dedicar-les a qüestions socials”, ha defensat.

A més de Ricardo Sixto, destaquen com a integrants de la llista al Congrés dels Diputats, entre altres, Patricia Martínez, coordinadora del col·lectiu d’EUPV d’Alzira, Rafael Pérez, alcalde de Bunyol, Pura Martí, exregidora de Riola o Roser Maestro, número dos de la llista i regidora a Sagunt.

Comparteix

Icona de pantalla completa