Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Carulla distingeix l’editor valencià Vicent Olmos

RedactaVeu / Barcelona.

L’editor valencià Vicent Olmos i Tamarit, promotor i director de l’editorial i la revista Afers i editor de Publicacions de la Universitat de València, ha estat guardonat amb un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla per la seua tasca en el món editorial i de divulgació de la història del País Valencià.

Nascut a Catarroja l’any 1954, a més de director editorial de l’editorial Afers, i fundador, responsable i cap de redacció de la revista Afers, és editor i membre del consell de redacció de la Revista d’Història de la Filosofia Catalana/Journal of Catalan Intellectual History, de l’editorial Afers i de l’Institut d’Estudis Catalans. Així mateix, és membre del consell de redacció de les revistes L’Espill, fundada per Joan Fuster el 1979, de la Universitat de València, i Caràcters, revista de llibres, també de la Universitat de València.

Des del 1997 Vicent Olmos és editor de Publicacions de la Universitat de València, on es fa càrrec de les col·leccions d’història. Ha participat en l’organització de diferents activitats relacionades amb la història: va ser membre organitzador de les Primeres i de les Segones Jornades de Joves Historiadors i dels sis congressos d’Història de l’Horta Sud.

Els Premis d’Actuació Cívica, creats per la Fundació Carulla l’any 1983, són sis guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, destinats a fer conèixer i distingir la tasca –generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar– de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret, l’acció social i cívica.

Els altres guardonats d’aquesta XXXIII edició són Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC); Miquel Costa, responsable de l’Editorial Mediterrània-Eivissa; Mireia Montané, pedagoga i directora del Projecte COMconèixer; Artur Quintana, filòleg i estudiós del català de l’Aragó; i Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

El lliurament dels guardons serà el dimarts 24 de novembre, a les set de la tarda, al Disseny HUB Barcelona (plaça de les Glòries Catalanes, 37, Barcelona). En el mateix acte també es lliurarà el Premi Lluís Carulla, dotat amb 100.000 euros, que ha estat adjudicat al projecte Terra-nova.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa