Diari La Veu del País Valencià
La jutge manté imputació de Camps, Johnson i ‘Aspar’ però posposa la seua declaració
EP / València

Fonts coneixedores de la decisió han explicat que l’expresident Camps havia de comparèixer en el jutjat per a declarar com a imputat el 18 de novembre, encara que la seua compareixença s’ha posposat fins a escoltar els testimonis proposats i tenir traduïts uns documents i contractes de l’anglès al castellà.

La jutge ha adoptat aquesta decisió després de preguntar a les parts. Entre elles, el ministeri públic no es va oposar en considerar que era necessari interrogar els testimonis en primer lloc i posteriorment prendre declaració als imputats.

D’aquesta forma, segons ha aclarit el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) en un comunicat, la declaració prevista dels tres imputats “es deixa en suspens, no hi ha nova data, no es modifica la condició en el procediment de cap dels personats i quan s’haja practicat la diligència s’acordaran noves dates per a declarar”.

Testimonis de fiscalia

Segons fonts consultades per Europa Press, aquesta decisió de la jutgessa també obeeix a la petició que declaren en la causa en primer lloc una sèrie de testimonis. En concret, Fiscalia va proposar la citació en aquesta condició del president en funcions de la Generalitat, Alberto Fabra, i l’exalcaldessa de València Rita Barberá.

En el seu escrit, al costat d’aquestes testificals, el fiscal interessava la declaració de la major part dels membres del Consell que van intervenir en la compra de Valmor, entre altres, l’actual presidenta del PPCV i exconsellera d’Infraestructures, Isabel Bonig; l’exvicepresident del Consell José Ciscar; i l’exconseller de Justícia Jorge Cabré, qui actualment és fiscal a València.

El juny passat el jutjat d’Instrucció número 2 de València va ordenar investigar la compra de Valmor -l’empresa encarregada de l’organització de la Fórmula 1 a València- per part de Generalitat i va demanar a la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que estudie possibles contractacions irregulars.

En aquest jutjat va recaure la causa després de perdre el TSJ la competència en quedar-se el procediment sense persones aforades perquè l’expresident Camps va perdre dita condició.

El ‘polèmic’ contracte entre Valmor i l’empresa pública Circuit del Motor

La querella de Fiscalia Anticorrupció que va donar origen a aquesta causa se centra en quatre aspectes fonamentals, entre ells, el contracte signat entre Valmor i l’empresa pública Circuit del Motor per a organitzar la Fórmula 1, pel qual la mercantil no va pagar “ni un euro”, en perjudici dels fons públics i l’ordre que va donar Camps perquè la Generalitat es constituïra com a avalista de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en la Llei d’Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011.

Els altres dos són l’ordre que Camps va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a açò, perquè signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l’aval a l’empresa; i l’assumpció per part del Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars “sense assumir cap dret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa