Diari La Veu del País Valencià
Menors i addictes a les noves tecnologies

ACPG / ECA.

Tot i la força que es pressuposa a l’edat de l’adolescència, és l’anomenada pubertat una edat que comporta enormes riscos. Un d’ells, i atès que els adolescents d’avui dia van néixer amb les NNTT (noves tecnologies) , és el de d’establir un comportament addictiu amb relació a xarxes socials, mòbils o videojocs.

És per aquest motiu que la iniciativa Protegelos.com ha denunciat recentment la situació que viu Espanya en aquesta matèria. Segons els últims estudis d’aquesta associació 2 de cada 10 menors d’entre 4 i 16 anys té risc de desenvolupar una addicció a internet.

No es tracta, segons Protegelos.com, d’un problema que competeixi només als adolescents. La plataforma assegura que el 60 per cent dels pares només dedica una hora a educar els seus fills en matèria de NNTT. Això tot i els molts problemes de ciberbullying, continguts per a adults, virus o espionatge a què s’enfronten els menors.

Per a això, Protegelos.com també ha creat un protocol perquè els pares identifiquin els problemes d’addicció de forma precoç.

Passar més d’una hora al dia en el món cibervirtual, tenir més de 500 amics a les xarxes socials, jugar amb l’ordinador més de tres hores diàries, tenir excessius dispositius amb connexió a internet a casa són símptomes de l’addicció. Les causes no tenen en realitat res a veure amb les NNTT i responen a una excessiva permissivitat, cert absentisme dels pares i una utilització de la tecnologia per distreure els nens.​

Comparteix

Icona de pantalla completa