Diari La Veu del País Valencià
Baldoví demanarà al Congrés més agents per a les zones rurals
RedactaVeu / Madrid

La petició es fa, “perquè el Consell d’Alberto Fabra és incapaç de potenciar la policia autonòmica valenciana, que hauria de fer eixes funcions de vigilància i de seguretat, i per tant, davant els robatoris, les agressions i els assassinats que estem patint al camp, hem decidit demanar al Govern més efectius, perquè estem per davall de la mitjana estatal d’agents per cada mil habitants”.

Segons ha explicat Baldoví, “ens hem fet ressò del que diu l’associació que representa els guàrdies civils al País Valencià, que es queixa de la manca d’efectius i de l’excés de treball, cosa que els impedeix fer les tasques de vigilància en el camp. A més, es fan trasllats i es jubilen agents però el Ministeri de l’Interior no en destina d’altres als llocs on es produeixen les baixes”.

El parlamentari de Compromís considera que les xifres “són molt preocupants i evidencien l’abandonament que patim les valencianes i els valencians per part de l’Estat. Si la mitjana espanyola és de 5,3 agents dels diferents cossos per cada mil habitants, al País Valencià eixa ràtio és de 3 per cada mil”.

Joan Baldoví

Per eixe motiu, Baldoví ha decidit presentar la proposició no de llei, “per a reclamar més seguretat a les zones rurals i d’interior del País Valencià i esperem que la nostra iniciativa compte amb el suport majoritari de la cambra, perquè es tracta d’un tema d’especial gravetat que cal solucionar amb celeritat”.

“També en la nostra proposició demanem que, des del ministeri i des de la delegació del govern, es cree una comissió de coordinació dels diferents cossos i forces de seguretat, per a fer les seues tasques de vigilància d’una forma més efectiva”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa