​El judici pel saqueig d’Emarsa se suspèn fins que s'extradite el presumpte capitost

L'empresari Roca està condemnat a Moldàvia a deu mesos de presó
2 novembre 2015 01:00h
Enrique Crespo, expresident d’Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde del PP de Manises.

Europa Press / València.

La secció primera de l'Audiència de València ha suspès el judici del cas Emarsa pel saqueig de 24 milions d'euros de la depuradora de Pinedo fins que s'extradite a Espanya l'empresari i considerat presumpte capitost de la trama, Jorge Ignacio Roca Samper, actualment detingut i condemnat a Moldàvia per un procediment diferent.

El tribunal ha adoptat aquesta decisió després que la Fiscalia, la resta d'acusacions i defenses hagen sol·licitat en el primer dia de qüestions prèvies de la vista que se suspenguera el judici fins que Roca, fugit durant aquests anys d'Espanya i que va ser localitzat i detingut el passat mes de juny a Moldàvia, siga extraditat. La Justícia moldava ha condemnat Roca a 10 mesos de presó per un delicte de falsedat.

Aquest cas va eixir a la llum l'any 2010, quan el PSPV va denunciar que Emarsa acumulava un dèficit d'almenys 16 milions d'euros, a més de contractes no justificats per valor d'uns 32 milions més. A l'any següent, en 2011, el Jutjat d'Instrucció número 15 de València va obrir una recerca que ha esguitat polítics i empresaris i ha obligat a dividir el procediment en diferents peces per agilitar els temps.

En la peça 1, la principal, la Fiscalia demana 14 anys de presó per a Enrique Crespo, per l’exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües resiuals (Epsar), José Juan Morenilla i per l’excap d'Explotacions de la mateixa entitat Ignacio Bernácer. Així mateix, sol·licita altres 12 anys de presó per  l’exgerent d’Emarsa, Esteban Cuesta.
 
Els 24 acusats de la peça 1 del Cas Emarsa.
 
next