Iniciativa diu que ara per ara ‘no corre perill la marca Compromís’

‘Iniciativa continuarà treballant per aconseguir una candidatura unitària i àmplia liderada per Compromís’
31 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / València.
 
La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià s'ha reunit hui a València, per a analitzar la situació d'un acord electoral entre Compromís, Podemos i altres forces polítiques, segons les decisions adoptades pels órgans de Compromís i Iniciativa.
 
La Mesa Nacional ha aprovat per unanimitat una resolució en què la formació ecosocialista assegura que “Iniciativa, com un dels tres partits que composen la Coalició Compromís, continuarà esforçant-se aquests pròxims dies per oferir a la ciutadania valenciana una candidatura àmplia i unitària que puga representar amb dignitat i amb valentia els anhels de canvi polític que es conformaran en les pròximes eleccions generals”.
 
La reunió del màxim òrgan de decisió entre congressos d'Inicativa, ha començat realitzant una anàlisi per part dels portaveus del partit sobre els quatre anys de  govern de Mariano Rajoy. Una legislatura de govern central del PP que Iniciativa qüalifica de nefasta, en què s'han aplicat polítiques encaminades a afavorir els que més tenen, que han produït un augment alarmant de les desigualtats. Per a la formació ecosocialista és imprescindible acabar amb les retallades socials i de les llibertats públiques aplicades pel PP, per això es considera vital contribuir a què, des d'una prespectiva valenciana, el canvi de polítiques en el govern estatal siga possible.
 
Per tot això, Iniciativa s'ha ratificat hui en els acords de la Comissió Executiva Nacional de Compromís dels dies 24 de maig, 13 de juliol i 6 d'octubre, en el sentit de treballar per una candidatura unitària àmplia per a les eleccions estatals del 20 de desembre, on Compromís tinga paper protagonista i que permeta constituir un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats.
 
La Mesa Nacional, en la seua resolució ha volgut també valorar molt positivament el treball dut a terme per les persones d'Iniciativa i de Verds-Equo les quals, en representació de Compromís, van dur a terme unes negociacions amb Podemos i altres forces polítiques per concretar un document que satisfera les demandes bàsiques tant de Compromís com de les altres parts. Eixes converses van fructificar en un protocol electoral que va ser pressentat davant l'Executiva de Compromís del passat 20 d'octubre.
 
Finalment, Iniciativa es compromet a seguir treballant perquè finalment s'arribe a un acord electoral de les característiques decidides repetidament que permeta que, per primera vegada en la història, les valencianes i valencians compten amb una plataforma política en el Congrés dels Diputats amb capacitat d'incidir directament en els canvis polítics i estructurals que s'han de dur a terme la pròxima legislatura.


 
next