L'ONU recomana consumir menys carn per salvar el món de fam i pobresa energètica

L'informe assegura que el consum de carn i làctics a nivell global és insostenible ja que es calcula que l 'any 2050 la població del planeta sobrepassarà els 9 mil milions d'habitants
1 novembre 2015 01:00h
Jornal.cat / Barcelona

Segons l'informe del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) panell internacional de gestió sostenible dels recursos,  "S'espera que els impactes de l'agricultura poden augmentar substancialment a causa del creixement de la població i el cada vegada més gran consum de productes d'origen animal. A diferència dels combustibles fòssils, és difícil buscar alternatives", la proposta que fa el document és estendre una dieta que redueixi cada vegada més els productes d'origen animal.

Professor Edgar Hertwich, l'autor principal de l'informe, afirma que els productes animals causen més dany que els productes derivats de la construcció com ciment, plàstic o metalls, assegura que els cultius per als animals són tan perjudicials per al medi com els combustibles fòssils.

Segons el document, l'agricultura, en concret els productes carnis i lactis, representen el 70% del consum mundial d'aigua dolça, el 38% de l'ús total de la terra i el 19% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del món.

L'any passat l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació va dir que la producció d'aliments hauria d'augmentar a nivell mundial en un 70% el 2050 per alimentar la població en alça en el món. El panell diu que els guanys d'eficiència en l'agricultura es veuran aclaparats pel creixement de la població que s'espera.


 
next