Diari La Veu del País Valencià
EUPV: ‘L’eixida del judici a l’agressor sexual de Canal 9 és vergonyosa’
RedactaVeu / València

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha qualificat com a “vergonyós” que després de cinc anys des que l’exsecretari general de l’extinta Radiotelevisió Valenciana, Vicente Sanz, fóra denunciat per assetjament i abús sexual a tres extreballadores de l’ens i, a més, després d’haver reconegut la veracitat dels fets, “finalment esquivarà la presó i a més s’haja declarat la responsabilitat civil subsidiària de RTVV”. “Les agressions sexuals a les dones demostrades haurien de ser perseguides d’ofici per afectar la seua dignitat, tal com ocorre en el cas dels menors”, ha declarat Sanz.

Sobre aquest últim punt, la coordinadora d’EUPV ha manifestat la seua “estupor i xafogor” davant l’eixida que s’ha donat a aquest judici. “Igual que les agressions de menors són perseguides d’ofici, les lleis han de canviar perquè les agressions sexuals reconegudes o demostrades cap a les dones també ho siguen pel que afecta a la seua dignitat”, ha dit.

D’altra banda, Marga Sanz ha instat les Corts Valencianes a obrir una comissió d’investigació “amb l’objectiu de depurar possibles responsabilitats entre els alts càrrecs que van formar part de RTVV i que van poder emparar un assetjador confés, és a dir, entre aquells directius passats o posteriors que pogueren haver sigut coneixedors de les vergonyoses activitats a què es dedicava Vicente Sanz”.

Finalment i pel que fa a la responsabilitat civil subsidiària de RTVV en el cas que l’exsecretari general es declare insolvent, la dirigent de la formació d’esquerres també ha declarat que la Generalitat Valenciana ha de cercar els mecanismes necessaris per a evitar que puga repercutir el pagament de les indemnitzacions a les extreballadores assetjades. “Sabem que legalment existeixen formes d’evitar que s’arribe a aquest extrem i esperem que el Consell impedisca que la falta de pagament repercutisca en les arques autonòmiques”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa