Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana estrena en novembre ‘Segon origen’
RedactaVeu / València

‘Segon origen’, coproduïda per Produccions Audiovisuals Antàrtida i Ipso Facto Films, és la pel·lícula que el director català de reconegut prestigi internacional, Bigas Luna, va haver d’abandonar a causa d’una llarga malaltia que acabà amb la seua vida. El coguionista del llargmetratge, Carles Porta, agafà el relleu del seu amic Luna i assumí la direcció de ‘Segon origen’ fins que la completà en 2015.

Escola Valenciana ha apostat, un any més, per portar a la gran pantalla aquest títol “atractiu”, –‘Segon origen’-, amb el qual, assegura, “espera repetir l’èxit d’altres anys” i, en aquest sentit, omplir de gom a gom les sales de cinema Ocine del centre comercial Aqua de la ciutat de València i les Cineàpolis del centre comercial El Teler d’Ontinyent, el proper 12 de novembre a les 20.30 hores i a les 22.30 hores, respectivament.

La coordinadora del projecte ‘Cinema d’Escola Valenciana’ i representant de l’entitat, Laura Font, ha volgut incidir en el fet que “Escola Valenciana tracta de posar a l’abast de la ciutadania la creació d’una oferta cultural en la nostra llengua de forma quotidiana i sempre amb l’objectiu de normalitzar el valencià en tots els àmbits”.

Aquest encontre amb la cultura audiovisual comptarà amb la intervenció del director i guionista de la pel·lícula, Carles Porta, que presentarà l’adaptació al cinema de la novel·la més llegida en llengua catalana, ‘Mecanoscrit del segon origen’, de l’escriptor Manuel de Pedrolo. L’obra és un referent del gènere de la ciència ficció que ha sigut traduïda a més de huit llengües.

Font ha al·ludit a la importància d’aquesta iniciativa i ha posat en context la realitat del país i la situació de la llengua: “Cal fer visible la llengua en tots els àmbits i en el cas de l’audiovisual suposa una necessitat urgent, tenint en compte que la ciutadania no disposa d’oferta de cinema en valencià, com tampoc té continguts en la nostra llengua a la televisió, per tant, el que fem a Escola Valenciana no és només donar l’oportunitat de visualitzar pel·lícules en valencià”, sinó que l’entitat cívica “presta un clar servei del qual manca el poble i cobreix així una necessitat bàsica de qualsevol comunitat de parlants, i no és una altra que oferir continguts de qualitat en la seua llengua”, ha conclòs Font.

>

Sinopsi del film

Un nen negre, el Dídac (10 anys), i la seva professora d’anglès, l’Alba (22 anys), es queden sols al món després de la mort de tota la humanitat. (…) Un cataclisme acaba amb els éssers humans i destrueix les ciutats. El Dídac i l’Alba se salven perquè estaven sota l’aigua i, en sortir a la superfície, van descobrint, a poc a poc, que estan sols i han de començar de zero.

L’Alba fa de mare del Dídac fins que es converteix en un guapo adolescent. L’amor predomina per sobre de totes les coses però també sorgeix la necessitat de procrear perquè la humanitat no desaparegui. Fins que arriba un visitant inesperat, un home amb qui primer estableixen amistat fins que els instints primaris fan emergir en tots ells el millor i el pitjor de l’espècie humana.

‘Segon origen’ és un film que Bigas Luna definia com “una pel·lícula dona”. La protagonista és una dona que interpreta tots els papers que pot fer una dona al llarg de la vida. I, a més, és la mare de la nova humanitat. I també és un cant a l’amor i a les segones oportunitats. Tots, alguna vegada, necessitem una segona oportunitat, i la humanitat també. I aquell segon començament només serà possible si es cimenta.

Comparteix

Icona de pantalla completa