El Bloc proposa una agrupació d’electors estrictament valenciana

El Consell Nacional aprova per majoria (94 vots a favor, 10 en contra) aquesta tercera via. Rebutja una coalció Compromís-Podemos
24 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / València.
 
El Consell Nacional del Bloc ha donat una eixida o possibilitat per desbloquejar la fórmula de com presentar-se a les eleccions estatals després de la tensió generada dintre de Compromís entre els qui estan a favor d'una coalició amb Podemos (Iniciativa- Els Verds) i els qui estan en contra (Bloc i Gent de Compromís). Tot, en la vespra del gran dia nacional per als nacionalistes com és l’aplec del Puig, un aplec que arriba en un ambient estrany.

Després de varies hores de debat el Consell Nacional ha decidit:

Es proposa una  tercera via, una agrupació d‘electors que agrupe diferents partits però exclusivament en clau valenciana.

Així, el Consell Nacional del Bloc reclama a Compromís i mana a l’executiva Nacional del Bloc que s’impulse una candidatura d’ampli espectre polític, i social sense excloure cap component que incloga els valors del valencianisme, l’esquerra i el progrés amb una fórmula que garantisca legalment la constitució d’un grup parlamentari valencià  i valencianista al Parlament Espanyol.

Aquesta candidatura tindrà una campanya pròpia, independent de qualsevol partit d’àmbit estatal que puga participar d’ella i donar suport.

La candidatura tindrà l'encàrrec de ser un espai de la ciutadania per dur el canvi valencià a les Corts Generals, convidant totes les organitzacions ciutadanes i partits amb afinitat ideològica.

El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha apuntat  que la resolució de la seua formació és "molt positiva" per a "avançar en la creació d'un espai d'innovació política". Així, ha destacat que des del seu partit aposten per una candidatura "inclusiva" que "no se subordine a altres projectes", sinó que "pose per damunt als ciutadans" i tinga com a objectiu un grup "valencià i valencianista en el Congrés dels Diputats".

"La nostra prioritat és posar per damunt a la ciutadania, més enllà d'una legítima pertinença a una formació", ha subratllat Morera, qui ha afegit que aquesta possible candidatura podria comptar amb Compromís, Podem, EUPV, ERPV i amb entitats socials.

Ara, sols falta saber quina és la resposta d’Iniciativa i Podemos.
 


 
next