Diari La Veu del País Valencià
Les Corts aproven per unanimitat una proposició per suprimir el aforaments

ACN / València.

El ple de les Corts Valencianes d’aquest dijous ha aprovat per unanimitat prendre en consideració la Proposició no de llei de tramitació especial d’urgència sobre la modificació de l’Estatut d’Autonomia valencià per eliminar els aforaments, a proposta del grup parlamentari de Ciudadanos (C’s).

En la defensa de la PNL, la síndica de C’s, Carolina Punset, ha argumentat que la supressió dels aforaments “xoca directament amb la igualtat, ja que implica un estatut jurídic privilegiat per als polítics, i perquè suposa creure que un tribunal superior és més just que un d’ordinari, un fet que ens sembla erroni”.

Punset ha afegit que cal “acabar amb els privilegis injustificats dels polítics per regenerar un sistema democràtic i aconseguir la igualtat efectiva entre tots els ciutadans”.

En opinió de la portaveu de C’s, l’aforament “és un intent de protegir determinats càrrecs públics per fer que els jutgen els tribunals més propers i és també un mecanisme tòxic per dilatar els processos judicials”.

“En total, hi ha 10.000 aforats a Espanya; d’aquests, 2.300 són polítics i la meitat, som diputats autonòmics. Això xoca amb el principi d’igualtat, però quan s’estudia el que passa en els països del nostre entorn, sorprèn encara més, ja que només es contempla de manera excepcional i per a casos molt reduïts “, ha afegit Punset.

Comparteix

Icona de pantalla completa