Diari La Veu del País Valencià
Les Corts investigaran la contaminació de l’aigua de la Ribera
RedactaVeu / València

La parlamentària de Compromís Maria Josep Ortega, que ha sigut l’encarregada de defensar la iniciativa, ha acusat els diputats del PP, els quals han votat en contra de la creació d’una comissió d’investigació per a esbrinar els motius de la contaminació de l’aigua de la comarca de la Ribera, de “no dir cap argument en contra de fer aquesta comissió per a aclarir responsables, els efectes, les causes i les conseqüències” i els ha acusat de “tirar pilotes fora”.

“Les persones de la Ribera volen respostes”, ha dit la diputada de Compromís, a la qual cosa la representant del PP, Elisa Díaz, ha respost: “No necessiten respostes, necessiten aigua i li l’ha facilitat el PP”, i ha subratllat que la “salvació” va venir quan el PP va arribar al Govern central”, de manera que “gràcies a Rajoy la Ribera hui té aigua apta per a consum” humà.

Per part del PSPV, el diputat Manuel Pineda ha instat el PP a “demanar perdó als milers de veïns de la Ribera tantes vegades com euros han hagut de desemborsar per a beure aigua embotellada”.

Les Corts també han aprovat en la sessió matutina del ple celebrat ahir per unanimitat, la posada en marxa d’una comissió per a estudiar la gestió de l’aigua del PV i possibles alternatives d’actuació davant els efectes del canvi climàtic i les necessitats humanes d’aigua.

Aquesta iniciativa, que ha sorgit després de sengles propostes de PP i Compromís, cerca “analitzar la relació entre la societat i la naturalesa, a partir de l’aigua”, tal com ha destacat la diputada de Compromís Graciela Ferrer.

Llei de coordinació de policies locals

Prèviament, el ple de les Corts ha aprovat per unanimitat l’engegada d’una comissió per a estudiar la possibilitat d’una nova llei de coordinació de policies locals valenciana que haurà d’elaborar un dictamen en el termini màxim de sis mesos des de la seua constitució.

Comparteix

Icona de pantalla completa