Diari La Veu del País Valencià
Rescatem paraules de l’oblit celebra la sisena trobada a Silla

Maria Muñoz / Silla.

El diumenge 18 d’octubre es va celebrar a Silla (l’Horta Sud) la sisena trobada de rescatadors i rescatadores, que és com s’anomenen els integrants del grup de Facebook ‘Rescatem paraules de l’oblit’. Hi van assistir més de cent persones. La trobada va tindre com a lema ‘Entre l’horta i l’Albufera’, ja que els assistents van poder gojar del parc natural i de l’horta que l’envolta.

A mitjan matí, començaren a arribar a la plaça de Silla persones de tot el País Valencià, Catalunya, Balears i fins i tot d’Alemanya, contents de retrobar-se, de fer noves amistats i de fruir de les peculiaritats del poble amb una banda sonora ben nostra gràcies al dolçainer i la tabaletera de l’Estel Roig. Vicent Zaragozà va fer una explicació del museu arqueològic de Silla, el MARS, i de la torre musulmana per tal que els assistents pogueren visitar-los lliurement abans de rebre els dansadors de la Falla Port, que van interpretar la dansa dels Porrots.

Foto: Lourdes Olmos

Cap al migdia, es va fer marxa, a peu, fins al port, on el Guerro i altres barquers els esperaven per a ensenyar-los l’Albufera de la manera més bona que es pot fer: en una passejada en barca per a descobrir la fauna del llac davall d’un cel clar i ras. Més tard, en dinar i fer germanor, el cantautor Ivan Brull va oferir un concert ben especial acompanyat de Lena Christ i Joan Carles Orts.

De més a més, Juli Jordà, compilador i editor de Paraules en xarxa, llibre que conté paraules i expressions rescatades al grup, en va lliurar quatre exemplars, per a la Biblioteca Municipal i per als instituts de Silla. També, s’ha de remarcar la faena de Pep Aguado i Armando Zaragozà que van enregistrar la trobada per tal de fer-ne un document audiovisual que es publicarà d’ací a no res.

Foto: Lourdes Olmos

Una jornada en la qual rescatadors i rescatadores d’arreu van conéixer un altre indret del país, Silla, amb uns costums, una història, uns balls i una gastronomia ben rics.

Comparteix

Icona de pantalla completa