Diari La Veu del País Valencià
III Jornades ‘redescobrim el patrimoni del sud del PV’, antiga albufera d’Elx
RedactaVeu / Elx

Per tal d’assistir a aquesta segona visita que tindrà lloc el 25 d’octubre, cal inscriure-s’hi mitjançant aquest formulari. Hi ha un límit de places de 30 per rigorós ordre d’inscripció. El formulari es tancarà una vegada que s’hagen ocupat totes les places.

L’eixida serà des de l’estació d’autobusos d’Elx a les 9.45 h. L’itinerari es farà amb cotxe i el camí que s’haja de fer a peu no presenta cap dificultat. El preu de la visita és de 2 euros per a les persones adultes. Els xiquets no paguen.

L’itinerari és el següent:

La primera parada es farà a la serra del Molar des de la qual s’explicarà l’antiga Albufera d’Elx, extensió i importància d’aquest espai i les zones humides que n’han sobreviscut.

La segona parada se centrarà en la visita de l’ermita del Molar i del temple de Sant Francesc, nucli originari del nou poble de la Marina. Veurem quines foren les raons que provocaren el trasllat de la població a la vessant sud del Molar.

Mes tard, tercera parada, veurem els assarbs de regadius, a la zona de Carrissars, i la importància que tenen en l’agricultura del camp d’Elx.

I, finalment, quarta i darrera parada, visitarem la desembocadura del riu Vinalopó a l’assarb de Dalt o de “Sivaes”.

La durada de la visita és d’aproximadament dues hores més o menys a comptar a partir del moment en què s’arribe a la serra del Molar. Hi ha lloc per a aparcar en totes les parades. Per a més informació, telefoneu al 644 023 493 (demaneu per la tècnica administrativa Beatriu Martí) o consulteu el web www.eltempir.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa