Diari La Veu del País Valencià
PxLL: ‘Netflix no pot menysprear els drets lingüístics de 10M de consumidors potencials’

Racó Català / Barcelona.

Fa mesos que es coneixia. Netflix començarà a emetre demà, 20 d’octubre, a l’estat espanyol. Ho fa sense tenir en compte el català i el potencial mercat de 10 milions de consumidors. Si bé en un primer moment semblava que l’empresa estava disposada a oferir continguts en aquesta llengua, Netflix va corregir aquestes informacions i va assegurar que de moment no feia cap aposta pel català si bé no ho descartava més endavant.

La Plataforma per la Llengua ha emès un comunicat en què considera “preocupant” que l’empresa no haja concretat cap oferta en llengua catalana i espera que Netflix no faça “una excepció en el cas català respecte a les comunitats lingüístiques comparables a les quals sempre ha respectat lingüísticament”. La Plataforma recorda que l’empresa de continguts ofereix subtítols en suec a Suècia, finès a Finlàndia, noruec a Noruega i danès a Dinamarca i li demana, a través d’una carta enviada a la seu internacional de l’empresa, que tinga en compte el públic catalanoparlant.

L’entitat també denuncia la “manca de respecte en el site provisional que Netflix ha creat per a l’Estat espanyol” perquè el web només incorpora l’anglès i el castellà i menysté el català. En altres països, l’empresa s’ha adaptat a situacions de plurilingüisme oficial com en el cas de Bèlgica, on el portal s’ofereix en neerlandès i francès.

Comparteix

Icona de pantalla completa