Diari La Veu del País Valencià
El Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera ja supera les comandes de 2014

RedactaVeu / València.

Aquesta tardor, Acció Ecologista-Agró, la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida de Picassent, l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, la Fundació Assut i el CERAI (Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional) impulsen el segon Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera.

A falta de només cinc dies per al seu tancament, aquesta iniciativa ciutadana, que també compta amb la col·laboració d’Okambuva, cooperativa dedicada a la bioconstrucció, suma ja un total de 1.015 bales de palla encomanades.

Aquesta xifra supera amb escreix les 720 bales gestionades en 2014 i demostra la viabilitat d’aquest innovador banc com a proposta alternativa i sostenible per a la gestió de la palla de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera de València.

Serà el pròxim dimarts, 20 d’octubre, quan finalitze el període de comandes del segon Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera que, des de finals de setembre, ja ha rebut la sol·licitud de 1.015 bales per a usos tan diferents com variats de la palla de l’arròs: encoixinat agrícola, horts escolars, boscos comestibles, llits per a gallines, investigació i experimentació universitària, alimentació per al ramat, equipament per a quadres de cavalls i camps de tir amb arc, coberta per al sòl, material de bioconstrucció i fins i tot restauracions forestals.

“La quantitat de comandes d’enguany, que supera amb escreix les 720 bales de la primera edició, i els usos esmentats demostren que, gràcies a la implicació ciutadana en la gestió responsable del territori, és possible convertir un rebuig agrícola en un recurs renovable”, segons AE-Agró, “i així, a més, oferir una proposta alternativa i sostenible per a la gestió de la palla de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera de València”.

A més a més, amb aquest projecte d’activisme social per a la defensa ecològica del territori, “es recupera també la connexió tradicional entre l’horta i la marjal”, segons Agró, “ja que l’ús principal dels clients d’aquest innovador banc, que només paguen un euro per l’empacat de cada bala de palla, és el de l’encoixinat agrícola. Sobretot en camps de cultius ecològics, pròxims al parc natural”.

Per a sumar-vos a la iniciativa ciutadana, impulsada per AE-Agró, la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, la Fundació Assut i el CERAI amb la col·laboració d’Okambuva, hi ha fins al pròxim dimarts, 20 d’octubre, per a demanar les teues bales de palla. El procés és molt senzill: només cal enviar un correu electrònic a [email protected] i completar el formulari ‘online’ que rebreu del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera.

Comparteix

Icona de pantalla completa