Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra obté el seu primer permís penitenciari i podrà eixir de la presó

Europa Press / Madrid.

L’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, condemnat a quatre anys de presó pel ‘cas Naranjax’, ha obtingut el seu primer permís penitenciari, segons han informat a Europa Press fonts penitenciàries i del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

El jutge de Vigilància Penitenciària número 3 de Madrid, del qual depèn la presó d’Aranjuez on Fabra compleix condemna des de l’1 de desembre del passat any, li ha concedit aquest permís amb el qual, des d’aquest moment, el seu lletrat pot demanar a Institucions Penitenciàries que es faça efectiu.

Es tracta d’un permís ordinari, ja que l’expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial va complir el passat 30 d’agost la quarta part de la seua condemna, data a partir de la qual podia sol·licitar-ho, segons fonts penitenciàries.

L’Audiència de Castelló va condemnar Fabra, el novembre de 2013, a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública, a una multa de 693.074,33 euros i a indemnitzar Hisenda amb la mateixa quantitat pel total de la quantia defraudada durant els exercicis 1999, 2000, 2002 i 2003 més interessos legals.

La sala va apreciar la circumstància atenuant de dilacions indegudes. La petició de presó per a Fabra per part de Fiscalia va arribar als 13 anys de presó, una multa d’1,98 milions d’euros i una indemnització de 693.000 euros. No obstant açò, la sentència l’absolia dels delictes de tràfic d’influències i suborn.

Comparteix

Icona de pantalla completa