Diari La Veu del País Valencià
L’inici de la fi de les actuals diputacions provincials del País Valencià
RedactaVeu / València

“Hui s’ha iniciat la fi de les Diputacions tal com les coneixem: la de València ha començat a realitzar un estudi per a esbrinar com posar fi a les subvencions partidistes i construir un model” -al qual esperen que s’aculla el president de la institució alacantina, César Sánchez”, segons ha anunciat el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Els grups de Compromís a les diputacions valencianes s’han reunit aquest matí a la Diputació de València “a fi de coordinar-se i treballar conjuntament des d’una perspectiva de país”, una trobada a la qual han assistit els onze diputats amb què compta Compromís a les tres diputacions valencianes: Xavier Trenco i José Miguel Carbó per la Diputació de Castelló; Gerard Fullana, José Manuel Penalva i Lluís Miquel Pastor, per la d’Alacant i la vicepresidenta Maria Josep Amigó i els diputats Emili Altur, Ivan Martí, Josep Bort, Xavi Rius i Pilar Moncho, per la de València.

Acabar amb un model per a acabar amb 30 anys de subvencions partidistes

“El model en el qual treballa València està enfocat per a acabar amb 30 anys de subvencions partidistes”, per la qual cosa, “instem el govern de Ciudadanos i PP a Alacant perquè siguen conseqüents amb les seues promeses de reduir de competències aquestes institucions del segle XIX i procedisquen a fer el mateix que a València”, ha manifestat Fullana.

Finalment, el diputat provincial de Compromís ha anunciat que aquest grup no permetrà “que Sánchez use la Diputació com un ens polític que decideix quins pobles, i en funció de qui governa, gaudiran o no de determinats serveis. Portarem als tribunals qualsevol discriminació que observem”, ha alertat.

En la reunió s’han posat les bases per començar a treballar en el progressiu traspàs de competències de les Diputacions a la Generalitat Valenciana i els ens comarcals. En aquest sentit, es va acordar iniciar un estudi de les àrees i patrimoni susceptibles de ser traspassat, especialment de la Diputació de València on actualment governa Compromís en coalició. Els 11 diputats han acordat reunir-se periòdicament i comptar a més amb representants de Compromís a la Generalitat Valenciana.

El diputat provincial Gerard Fullana (a la dreta), en una imatge d’arxiu.

Els grups de Compromís a les diputacions han apostat, a més, per defensar decididament els tres ens provincials “la fi de les subvencions partidistes, com ja s’estan fent a la Diputació de València”, i impulsar mesures de “regeneració profunda” d’unes entitats “durant anys, en molts casos, esquitxades per la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa