Diari La Veu del País Valencià
Vistabella del Maestrat acull del 16 al 18 d’octubre les Jornades Micològiques
RedactaVeu / Vistabella del Maestrat

Vistabella del Maestrat és, probablement, el principal poble productor de bolets de Castelló, i per això organitza, any rere any, les tradicionals jornades sobre bolets, que enguany començaran el divendres 16 d’octubre a les 8.30 del matí, quan hi haurà una eixida guiada per l’experta micòloga Mª Antònia Agut, per al reconeixement de bolets al Parc Natural de Penyagolosa. Seguidament, a les 14.30h hi haurà un dinar al Rostidor l’Alforí (caldrà confirmar plaça) i a les 16.30h es procedirà al muntatge de l’exposició micològica amb els bolets trobats, a l’Antiga Presó.

El dissabte 17 a les 10.30h tindrà lloc la inauguració de l’exposició micològica i tot seguit, a les 11h, la professora Victòria Valls, de l’àrea de Fisiologia, Aparell digestiu i Nutrició, de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, realitzarà una xarrada sobre ‘Els bolets en el context de la dieta mediterrània’. A la vesprada, a partir de les 18h es podran degustar pinxos de bolets elaborats per la Cooperativa Biopenyagolosa, maridats amb vins de la bodega Vicent Flors, tot a l’Antiga Presó.

El diumenge 18 d’octubre a les 11h tindrà lloc un xicotet mercat de bolets amb degustació de tapes boletaires, que serà inaugurat per la Rondalla de Vistabella i que s’allargarà fins a les 15h. A més, a les 12h. hi haurà tallers infantils.

Les jornades estan organitzades per l’Ajuntament de Vistabella, juntament amb la col·laboració del Parc Natural de Penyagolosa, la Cooperativa Biopenyagolosa, la Universitat Jaume I, la Rondalla de Vistabella i el Restaurant Casa Ramon.

Des de l’organització indiquen que cal inscriure’s a la visita guiada al Parc Natural de Penyagolasa (16 d’octubre) mitjançant un correu electrònic o bé telefonant al 964 389 007.

Comparteix

Icona de pantalla completa