Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana la condemna unànime de l’atemptat d’Ankara a les Corts
RedactaVeu / València

Segons Jordi Juan “estem parlant de més d’un centenar de morts a causa d’un atemptat terrorista amb bomba a una manifestació per la pau i els drets civils que tenia lloc a Ankara”, la qual cosa és “un dels pitjors successos que han tingut lloc en els últims anys”, no només per la quantitat de víctimes, “sinó per tot allò que simbolitza ja que es va atacar una marxa que demanava pau i llibertat”.

La manifestació, convocada per forces polítiques, sindicals i socials kurdes i turques amb l’objectiu de demanar la pau i la fi de la guerra entre l’Estat turc i les milícies del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), que havia revifat en els últims mesos, també reclamava el respecte a la llibertat i als drets democràtics de cara a les properes eleccions legislatives turques, que se celebraran en novembre d’enguany.

La PNL presentada per Compromís demana que les Corts Valencianes expressen la seua condolença amb els familiars de les víctimes de l’atemptat a Ankara, i també la seua solidaritat amb el poble kurd i la seua voluntat democràtica i pacífica.

A més a més, també aposta perquè les Corts demanen la pau, el diàleg i condemnen tot tipus de violència i de crims polítics al Kurdistan i a Turquia. I per últim, la proposició sol·licita que el Parlament valencià “demane el respecte pels drets humans, els drets civils i polítics del poble kurd a Turquia i la lliure determinació del seu futur”, segons ha conclòs Jordi Juan.

Comparteix

Icona de pantalla completa