Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa garantir per llei el dret ciutadà a gravar els plenaris municipals
RedactaVeu / València

Es tracta d’una proposta que ja va ser plantejada pel grup parlamentari Compromís en la legislatura anterior i va ser rebutjada amb els únics vots en contra del Partit Popular.

Segons Ferri, “la ciutadania mereix una democràcia real, plena i de qualitat, i el nou temps polític ens permet plantejar mesures de regeneració i transparència que abans xocaven amb la majoria absoluta del PP”.

“Ens trobem que la ciutadania té dret a informar-se sobre els debats que es celebren als consistoris, i que en alguns ajuntament es retransmeten per la televisió local o es troben disponibles en la pàgina web. Mentrestant, en altres corporacions, no només no estan disponibles en format audiovisual, sinó que a més s’impedeix a la ciutadania la gravació de les diferents reunions públiques de la corporació”.

“Parlem de persones que, voluntàriament i sense cap cost per a l’administració, assumeixen una funció de comunicació dels debats públics. Funció que, d’altra banda, hauria de ser promoguda, més que perseguida, pels poders públics. Per això fem aquesta proposta, perquè la llei contemple de manera explícita el dret de la ciutadania a gravar els plens, així com la promoció de la seua gravació i difusió per part dels Ajuntaments”.

“I per a fer-ho efectiu plantegem la reforma de l’article 139 de la Llei 8/2010 de Règim Local de la Comunitat Valenciana, una modificació l’esperit de la qual és respectar plenament el dret fonamental a la informació que recull l’article 20 de la Constitució”, ha conclòs Fran Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa