Diari La Veu del País Valencià
Nou atac feixista, aquesta volta a la seu de ca Bassot
L. Part / València

“A les portes del 9 d’octubre ens trobem un altre any amb amenaces, insults i agressions. Després de les amenaces a l’alcalde de València, el robatori de les dues banderes a la Facultat de Filologia de la Universitat de València, faltava una altra agressió i com de costum, ens ha tornat a tocar a nosaltres”.

Aquest és el text de condemna que l’entitat Ca Bassot ha fet públic després de l’atac feixista que ha patit la seua seu, en què Ca Bassot afig: “Estem farts, molt farts de la impunitat amb què es mouen aquests grups des de fa anys, massa anys”.

Imatge de detall de les pintades en la Ruta Estellés. Foto: Ca Bassot.

Per aquesta raó, el col·lectiu demana al nou Govern de la Generalitat Valenciana “que faça front a aquesta xacra que patim” i declare el País Valencià “com a territori antifeixista”, al temps que sol·licita que “pose els mitjans que calguen per a detenir tota mena d’agressions i que els agressors no queden impunes, com fins ara”.

Crida al País Valencià antifeixista

“Necessitem que la societat civil del País Valencià, sindicats, partits, associacions i institucions es declaren obertament antifeixistes i que el seu compromís no es quede tan sols en paraules”, defensa Ca Bassot.

Segons l’entitat, l’atac a la seu seu “no és una casualitat”, entre altres, perquè “ataquen col·lectius que, com nosaltres, ens hem destacat des de fa més de 22 anys per la lluita antifeixista, l’ecologisme i la normalització de la nostra llengua”.

Foto: Ca Bassot.

No obstant això, Ca Bassot anuncia: “Per molt que amenacen, per molt que roben banderes, per molt que intenten obtenir el poder que el poble mai els ha donat, seguim i seguirem recordant-los, a Guillem Agulló i a totes les víctimes del feixisme, votant a qui vulguem, penjant les nostres banderes, treballant amb els col·lectius més desfavorits per millorar la vida del nostre poble i escrivint, pensant, cantant i estimant en la nostra llengua”.

L’escrit publicat a les xarxes socials per Ca Bassot finalilitza apuntant que “us esperem a totes i tots demà a la manifestació, perquè encara està tot per fer” i demanant a la ciutadania del PV que “baixe al carrer i participe” ja que “no podran res davant d’un poble unit alegre i combatiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa