Diari La Veu del País Valencià
Fran Ferri: “Intersindical ha d’estar en l’acord pel finançament just”
L. Part / València

“La seua presència –continua afirmant el síndic de Compromís les Corts en el comunicat fet públic aquest dijous 8 d’octubre- és important perquè representa la veu d’una part de la nostra societat que té molt a dir en qüestions de finançament per als valencians i valencianes”.

“Donar cabuda a tots, incloent els sindicats”

“És important que després de l’esforç del consens polític, s’enfortisca l’acord social donant cabuda a tota la societat valenciana amb la seua pluralitat, incloent els sindicats, l’empresariat, la societat civil, els moviments socials o municipis”, continua Ferri, qui conclou defensant que “en la reclamació a l’Estat espanyol d’un finançament just per a la nostra terra hem de sumar esforços i veus. I en aquest camí sabem que Intersindical és un dels companys de viatge”.

Cal recordar que Intersindical Valenciana va anunciar aquest dimecres que no assistiria als actes institucionals del 9 d’Octubre en haver estat exclòs del manifest per un finançament just. El sindicat considerava aquesta “marginació” com a “inqualificable” i assegurava que aquesta exclusió anava “en detriment del País, de les valencianes i valencians i a favor del ‘bisindicalisme institucionalitzat’”.

Des del Sindicat es lamentava també que un govern progressista o partits polítics que defensen la rebaixa de les tanques electorals “marginaren” entitats valencianes “que han treballat de valent per acabar amb la discriminació” de les valencianes i valencians.

La incògnita ara és si Intersindical anirà finalment o no als actes institucionals de la Diada del País Valencià després de les declaracions del síndic de Compromís, aspecte que, en el moment de redactar aquesta informació, es desconeix.

Comparteix

Icona de pantalla completa