Diari La Veu del País Valencià
Reclam Editorial trenca motlles amb la seua última presentació a Alzira
RedactaVeu / Alzira

Reclam Editorial celebrà l’aniversari de la seua primera publicació, El camí de la derrota, de Marcel Santacreu, amb una Casa de la Cultura d’Alzira de gom a gom que va comptar amb la participació de Josep Antoni Fluixà, Diego Gómez, Pura Santacreu i Vicent Valls. Una taula redona d’altura, moderada per Xavi Pérez, director de La Veu del País Valencià, que va arrossegar un gran nombre de mestres i alumnes interessats per les propostes educatives i culturals que aportaren quatre dels mestres més rellevants de la ciutat d’Alzira.

Un escenari relaxat on la comoditat dels sofàs va convidar els tertulians a debatre temes culturals i educatius de forma propera i directa amb la gran quantitat d’alumnes, mestres i companys que assistiren a la xarrada.

Diego Gómez, actualment alcalde d’Alzira, es va vestir de mestre, i amb una dialèctica encisadora i directa, va aportar al debat un bon nombre de propostes i idees d’allò més interessants per als col·lectius culturals. D’altra banda, Josep Antoni Fluixà, mestre de mestres, va segrestar l’atenció del públic amb anècdotes motivadores recopilades al llarg de la seua àmplia trajectòria com a mestre, incentivant els espectadors més joves a compartir els seus escrits, o les seues habilitats culturals, amb la resta de la societat per tal d’enriquir-se mútuament. Pura Santacreu i Vicent Valls arrossegaren un gran nombre d’alumnes, exemple de l’admiració i respecte que desperten entre ells. Tots dos compartiren l’experiència de retrobar antics alumnes que han publicat les seues pròpies obres, a més d’aportar el seu punt de vista sobre les iniciatives culturals que es realitzen a la ciutat d’Alzira i com aconseguir que els més joves en vulguen formar part.

La Fúmiga, que en aquest moment es troba en ple apogeu, va realitzar una actuació musical d’autèntica bellesa per a després acompanyar l’autor del poemari, Marcel Santacreu, en un emotiu recital directe al cor.

L’autor, Marcel Santacreu, així com l’editor de Reclam, Arturo Blasco, repassaren la trajectòria del primer any del poemari, i de l’editorial, i agraïren mútuament l’assistència de tot el públic, convidant a tots els alumnes a llegir el poemari i compartir amb ells les seues opinions.

Comparteix

Icona de pantalla completa