Diari La Veu del País Valencià
Mata: ‘Rajoy, per a tan lamentable espectacle, no feia falta venir’ al País Valencià
RedactaVeu / València

“El que ha de fer Rajoy és escoltar la realitat valenciana de boca del president i no creure’s la situació ideal i fictícia que li explica Bonig”, ha manifestat Manolo Mata, síndic del PSPV en les Corts, sobre la visita hui del president del Govern estatal, Mariano Rajoy, per participar en la jornada #PparaLaLibertad que s’ha celebrat a València. El portaveu socialista en les Corts ha recriminat a Rajoy, que s’haja tornat a “posar de perfil” amb el “problema valencià” després de vindre a València “a un acte del seu partit, però s’haja negat a mantenir una trobada amb el president de la Generalitat.

100 dies esperant

“Fa 100 dies que Ximo Puig està en el govern i fa 100 dies que està esperant ser rebut per Rajoy per a mostrar-li quina és la situació d’inviabilitat” en la qual es troba el PV ”com a conseqüència de l’infrafinançament i del dèficit d’inversions a què ens sotmet sistemàticament”, ha apuntat Manolo Mata. “Si de veres li interessa aquesta terra i els seus ciutadans, hauria d’escoltar la realitat “de boca del president” i “no creure’s la situació ideal, fictícia i deformada que li explica Bonig”.

En aquest sentit, Mata ha denunciat el “lamentable espectacle” que ha tornat a protagonitzar Rajoy en el PV “limitant i condicionant la reforma del model de finançament que li estem exigint cinc milions de valencians al fet que hi haja un acord entre totes les autonomies i al fet que siga igual per a tots” i ha valorat com a “actitud covarda” la seua postura “ja que revela que no vol enfrontar-se a cap altre territori per a defensar els interessos de la Comunitat”.

“A Rajoy i al PP no els importem gens els valencians perquè la seua trista proposta reflecteix que ni vol assumir el problema valencià, ni el deute històric, ni el nostre dèficit d’inversions”. “En el PSPV som per damunt de tot valencians i, per tant, el que volem és una solució valenciana”, ha indicat Mata, qui ha qualificat de “molt greu” que Rajoy intente situar ara “en el mateix plànol i en el mateix punt de partida” a totes les autonomies

T’agrade o no t’agrade…

Mata ha recordat que “encara que no li agrade”, Ximo Puig és el president de tots els valencians “i per tant mereix el mateix respecte i la mateixa lleialtat institucional per part del Govern que qualsevol president autonòmic del PP”, ha insistit. “Les úniques propostes que té són les seues promeses incomplides que ningú creu”

Rajoy i les seues noves promeses al PV

Pel que fa la visita de Mariano Rajoy a València, ha demanat als valencians que se senten “orgullosos” pel treball realitzat i ha afirmat que per “molts errors que hagen comès”, aquests “mai” es tornaran a repetir, “ni ací ni en cap lloc d’Espanya”, ha destacat. En la seua intervenció en la jornada #PparaLaLibertad que s’ha celebrat a València, on ha estat acompanyat, entre d’altres, pel ministre d’Afers exteriors, José Manuel García-Margallo; la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; l’expresident de la Generalitat Alberto Fabra; i l’exalcaldessa de València i actual senadora Rita Barberá, ha anunciat que el Govern “estarà sempre al costat d’aquesta ciutat, donarà suport a la candidatura de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat i a impulsar la declaració de l’Albufera com a Reserva de la Biosfera”, una proposta polèmica pel recent rebuig dels ecologistes.

Foto: EP.

Al seu entendre, la societat valenciana és “emprenedora, creativa, innovadora, treballadora, que mira al món i és capaç de generar riquesa”.

Cal afegir que AE-Agró no dóna suport a la declaració de l’Albufera al considerar que optar a aquesta declaració, sense modificar abans la gestió i la planificació d’aquest espai natural, només servirà per a tranquil·litzar consciències i distraure energies i recursos, però, no garantirà en cap cas la recuperació definitiva i necessària de l’Albufera.

Comparteix

Icona de pantalla completa