Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV alerta de la situació ‘d’emergència’ en la creació d’ocupació
RedactaVeu / València

Per a la secretària d’Ocupació de CCOO PV, Ana María García, “ens trobem davant un mercat de treball cada vegada més precari, marcat per l’estacionalitat, la temporalitat i la pèrdua de condicions dignes de treball”. De fet, l’atur augmenta fortament en els serveis (5.879 persones), a causa del final de la campanya estival, i entre les persones sense ocupació anterior. Les dones són les més perjudicades, ja que l’atur durant aquest mes augmenta entre elles en 2.679, mentre que entre els homes disminueix en 441.

CCOO PV afirma que “actualment no existeix cap tendència de millora en la creació d’ocupació, per la qual cosa ens trobem davant una situació dramàtica i d’emergència”. Entre els canvis urgents que poden reactivar l’economia i l’ocupació, el sindicat aposta per una ocupació de qualitat amb increment de salaris, ja que afavoriria el consum intern i la generació d’ocupació. Una altra de les mesures seria la reactivació del sector industrial, una reforma fiscal equitativa i l’impuls dels serveis públics.

García afirma que la dinàmica de precarietat està instal·lada en el nostre mercat de treball i va camí d’afermar-se més. “Açò té a veure amb l’ocupació que genera l’actual model productiu i les reformes laborals”. La dirigent sindical apel·la a la necessitat de protecció social que cobrisca tota la ciutadania, per açò, CCOO PV està promovent una iniciativa legislativa popular per a aconseguir una prestació d’ingressos mínims.

Pel que fa a la contractació, al setembre es van signar 157.671 contractes al País Valencià, dels quals solament el 9% van ser indefinits. CCOO PV reivindica l’ocupació de qualitat, i així ho farà el pròxim 7 d’octubre, durant la Jornada Mundial del Treball Decent.

Comparteix

Icona de pantalla completa