Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro (PSPV) serà el nou president de l’FVMP

RedactaVeu / València.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) és constituirà el proper dilluns comptant amb un nou govern format pel PSPV-PSOE i Compromís després de l’acord aconseguit entre ambdues formacions polítiques.

Així, tant el PSPV-PSOE com Compromís han acordat revertir el model actual de la institució, apostant pel diàleg i el consens. Així, el Consell Territorial de la Federació integrarà tots el grups polítics comptant amb representants del PP, EUPV, Ciutadans i independents.

La presidència de l’FVMP recaurà en l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, del PSPV-PSOE; i la vicepresidència en l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, de Compromís. Des del PSPV-PSOE i Compromís han explicat que “el nou model d’FVMP passa per un nou plantejament de la institució de manera que abandone antigues pràctiques on es solapaven competències i esdevinga un òrgan assessor per als ajuntaments que en formen part, un model totalment diferent al desenvolupat fins ara”.

Així, s’ha destacat la necessitat d’estudiar i millorar la gestió municipal al temps que des de l’FVMP s’impulsen propostes per a modernitzar l’administració local i es pose l’accent en l’assessorament als ajuntaments.

Aquest model constarà de les següents àrees: Relacions Institucionals, Coordinació i vertebració territorial i l’Observatori de l’Administració Local i bones pràctiques, que portarà el PSPV-PSOE; i Règim Interior i Assessorament Jurídic, que durà Compromís i que inclou, a més de l’assessorament municipal, la recerca de subvencions i la formació.

Ambdues forces polítiques esperen comptar amb la resta de grups per a dur endavant aquest acord que busca, per damunt de tot, ser un ens útil per als ajuntaments, en aquells aspectes on les altres administracions no arriben.

Comparteix

Icona de pantalla completa