Diari La Veu del País Valencià
Aspencat encapçala l’estrena del ‘Milgraus Festival’ en la vespra del 9 d’Octubre
RedactaVeu / Port de Sagunt

Els valencians Aspencat són hui dia un dels principals grups de la rica escena musical del País Valencià. El passat 25 de setembre van publicar el seu quart disc d’estudi de la mà del segell barceloní Halley Records i el van presentar amb moltíssim èxit a duos de les cites amb més èxit de Catalunya: el Mercat de Música Viva de Vic i les festes de La Mercè de Barcelona.

La bona salut dels Aspencat queda reflectida també en les més de 80.000 descàrregues lliures del nou disc que el grup ha sumat en unes setmanes i en les més de 90.000 reproduccions que ha aconseguit el seu primer clip Música naix de la ràbia a Youtube.

En els darrers dos anys, el grup de la Marina Alta no ha parat de tocar per tot l’estat, presentant el seu treball anterior Essència (2013) on feien evolucionar la seua proposta de rock, rap, reggae amb lletres combatives cap a unes sonoritats més electròniques com dubstep o dancehall.

El primer single de Tot és ara, Música naix de la ràbia, és la millor carta de presentació per un Tot és ara que continua amb un dels còctel musicals més interessants del moment. La cançó procura explicar tot allò que els empeny a escriure cançons, un crit de ràbia des de la consciència perquè, amb la música, es pot contribuir a canviar les coses. A la cançó s’hi citen referents explícits com Ovidi Montllor, Víctor Jara o Malcom X.

Per altra banda, trobem altres cançons com els dubstep de La història és nostra amb una base instrumental signada per Martin Plan B que parla dels fills dels 80 i 90 que han pres el protagonisme per construir un nou País Valencià, i de S’atura el temps molt crític amb l’espoli de la riquesa mundial. També destaca el dancehall de Trenca els miralls amb la rapera catalana Mai, que resulta un crit a favor de la lluita feminista o de Sense por que compta amb la veu d’Ander de Green Valey que brama “ja no tenim por!”.

El so més típicament Aspencat el trobem a Mantindre el foc on hi canten Train to Roots des de Sardenya que pregunta qui mou els fils del món i en altres destacables com Escriurem mil batalles que reclama fer un pas endavant per transformar la societat o Vull brindar, que compta amb una col·laboració molt especial del seu paisà Àlex Seguí, amb qui canten com pot capgirar-se la vida quan de sobte coneixes una persona que t’obri un nou món.

Calendari de la Gira de presentació de Tot és Ara

2 d’octubre – Sala Stroika – Manresa

3 d’octubre – Martorell

8 d’octubre –Mil Graus Festival – Port de Sagunt

10 d’octubre – Vilaplana

15 d’octubre – València

17 d’octubre – Festival Esperanzah – El Prat del Llobregat

30 d’octubre – El Clap – Mataró

31 d’octubre – Barraques de Girona – Girona

6 de novembre – El Morell

7 de novembre – Arenys de Munt

21 de novembre – Aglà Festival – Vendellós

Comparteix

Icona de pantalla completa