Diari La Veu del País Valencià
L’AVL dedica una jornada a les traduccions literàries de Joan Francesc Mira
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La institució normativa va iniciar fa cinc anys aquest cicle dedicat a escriptors valencians actuals, “conscients de la necessitat i de la voluntat de tractar la important trajectòria intel·lectual i literària d’alguns d’ells” ha afirmat Ramon Ferrer, president de l’AVL.

Les edicions anteriors giraren al voltant de Ferran Torrent, Josep Piera, Rodolf Sirera, l’any passat a la Nova Cançó i la música valenciana en valencià, i enguany a l’obra i les traduccions literàries del professor Mira, que pronunciarà la conferència inaugural.

La Secció de Foment de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va proposar el nom de Joan Francesc Mira, considerat un dels intel·lectuals més solvents, amb un inqüestionable reconeixement per la seua vàlua i categoria literària, investigadora i docent.

Al llarg de la Jornada participaran reconeguts especialistes i investigadors com ara Josep Marco, Albert Hauf, Vicent Martínez Guzmán, Vicent Alonso, Isabel Robles, Jaume Pérez, Juli Leal, Josep Lluís Sirera, Vicent Martínez, Vicent Salvador o Alfonsina De Benedetto.

La jornada, que tindrà lloc en la Facultat de Ciències Humanes i Socials, estudiarà l’obra de Joan Francesc Mira especialment per les seues rellevants traduccions de textos clàssics, medievals i moderns, com a representació de la vigència de la traducció literària contemporània.

Comparteix

Icona de pantalla completa