Diari La Veu del País Valencià
La banda del CIM Benimaclet actuarà al Festival The Shanghai Internacional Music a la Xina
RedatcaVeu / València

Aquest festival, referent en la manifestació artística de la música en totes les seues expressions, se celebra anualment i hi tenen cabuda una gran varietat de concerts a càrrec dels principals grups clàssics internacionals com ha estat l’Orquestra Simfònica de Praga. En concret, l’agrupació de la centenària societat de Benimaclet serà la tercera Banda Simfònica valenciana en viatjar a l’enorme metròpoli xinesa de 30 milions d’habitants després de la Banda Primitiva de Llíria i la banda de la Societat Musical Centre “Eslava” d’Albuixech.

L’actuació de l’agrupació valenciana no haguera estat possible sense l’esforç individual i la mediació i l’ajuda de Consolat de Mar de Benaguasil, importador d’instruments del gran estat asiàtic, així com la col·laboració de Jinbao Music, marca d’instruments musicals i Pangeanic, empresa de traducció, que han volgut aportar el seu granet d’arena.

Els visitants de la cita musical per excel·lència al continent asiàtic podran gaudir d’actuacions que reflectiran les arrels de cada cultura, així com esdeveniments poc comuns com exposicions, intercanvis acadèmics, espectacles i conferències. Per aquest motiu, el director de la Banda Simfònica del CIM Benimaclet Ildefonso Martos Carretero, ha elegit per als tres dies de concerts i desfilades que tenen programats, música d’estils diferents: pasdobles, sarsuela, música festera… “Interpretarem música íntegrament del nostre país amb una forta presència de compositors valencians” ha afegit Ildefonso Martos. En primer lloc, estrenaran una obra del jove compositor Alberto Bermejo, component també de la banda. I, en segon lloc, tocaran “Boogaloo for Dunshan” de Jesús Santandreu, obra composada per a la Dunshan Symphonic World Orchestra (DSWO) de Beijing, coneguda com a Pequín, on el saxofonista i compositor de Carcaixent resideix llargues temporades i que la Banda Simfònica va poder interpretar el passat 18 de setembre en el tradicional “Retrobem la nostra música per al foment i difusió dels compositors valencians” de la Diputació.

Aquesta participació en la fira xinesa confirma, una vegada més, la intensa programació internacional de la Banda Simfònica del CIM Benimaclet que al juliol va celebrar l’intercanvi formatiu del projecte Erasmus+ “A Universal language: Integration through the music” amb la Banda Musicale Città di Staffolo (Itàlia), la Sociedade Musical e Recreativa Obidense (Portugal) i l’Associació Asperger València, intercanvi i experiències de les quals va informar aleshores La Veu.

Comparteix

Icona de pantalla completa