Diari La Veu del País Valencià
Detingut l’arquitecte tècnic de Quart de Poblet per corrupció urbanística
EP / Quart de Poblet

La primera edil va apartar de les seues funcions l’empleat sota sospita com a mesura preventiva, va obrir una recerca interna i al maig va denunciar els fets en Fiscalia amb tota la documentació recopilada. Segons ha informat el consistori en un comunicat, a més de l’aparellador detingut hi ha una altra segona persona arrestada, un presumpte col·laborador de l’empleat públic.

Segons ha explicat l’alcaldessa, la Fiscalia va iniciar una recerca que ha durat diversos mesos i que va culminar dilluns passat amb la detenció de dues persones, el funcionari i el seu presumpte col·laborador, en una operació en la qual va intervenir la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF). Les detencions es van produir en els respectius domicilis de les persones investigades. A la vesprada, els agents de la UDEF van portar el funcionari a l’Ajuntament on es van confiscar del disc dur de l’ordinador del seu despatx. La Fiscalia ha remès les diligències al jutjat perquè s’inicie el procediment penal, en un cas que està sota secret de sumari.

Carmen Martínez ha relatat, al·ludint a la seua denúncia, que el tècnic detingut “tenia encomanada l’emissió d’informes en els procediments de concessió de llicències d’activitats i també de llicències d’obra major i infraccions urbanístiques”. “El que ara investiga el jutjat és si es va valdre de dites funcions per a afavorir, a canvi d’algun tipus de contraprestació, un enginyer determinat, amb el qual existeixen indicis, a més, que mantenia una relació professional privada al marge de l’Ajuntament”, ha precisat. Martínez ha anunciat que es revisaran tots els expedients en els quals ha participat aquest funcionari.

L’alcaldessa ha apuntat que, malgrat no tenir despatx a Quart de Poblet, aquesta persona “figura com a redactor d’un nombre significatiu de projectes en expedients d’atorgament de llicències d’activitat, així com en uns altres de diferents naturalesa, com la legalització d’obres executades sense llicència o instal·lació de carpes en terrasses de bars, en els quals informava favorablement el funcionari detingut, qui a més solia tramitar-los amb major diligència que altres signats per altres tècnics”.

Martínez: ‘No toleraré la corrupció vinga d’on vinga’

L’alcaldessa, i diputada autonòmica, ha advertit que no tolerarà la corrupció “vinga d’on vinga”, i que lluitar contra ella “és una qüestió de principis i de dignitat”. En aquest sentit, ha ressaltat la seua actitud de denúncia ‘activa’ ” en els casos Emarsa o Gürtel.

“No em tremola la mà si he d’actuar davant una sospita d’irregularitat en un departament de l’Ajuntament que presidisc”, ha afirmat. “L’Ajuntament de Quart de Poblet és un vedat per a la corrupció. Qui tinga la temptació d’aprofitar-se del nom d’aquest Ajuntament en el seu propi benefici que sàpiga que serem implacables”, ha alertat.

“Si algú vol aprofitar-se en el seu benefici en l’Ajuntament de Quart de Poblet ha de saber que no podrà fer-ho, perquè existeix un protocol, una forma de treball interioritzada per tota l’organització que ens portarà a descobrir-ho i posar-ho davant la justícia, com ha ocorregut ara”, ha insistit. En aquest sentit, Martínez ha recordat que es tracta d’un “cas aïllat” que afecta exclusivament un funcionari, i ha defensat l’“honradesa” de la plantilla.

L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci del conseller de Transparència sobre un protocol contra activitats “immorals” i “aquelles que podrien constituir delicte, i la seua petició de col·laboració als ajuntaments”. En el cas de Quart de Poblet “compta amb tota la nostra col·laboració i, a més, posem a la seua disposició la nostra experiència en aquest camp”, ha dit la primera edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa