Diari La Veu del País Valencià
STEPV avisa Marzà que mobilitzarà el professorat interí si el nou acord rebarema les borses
RedactaVeu / València

D’acord amb la notícia de la compareixença de hui del conseller d’Educació, Vicent Marzà, la Conselleria pretén negociar aquest curs un nou acord de professorat interí, que obri la possibilitat de la reordenació de les borses.

Aquest anunci s’ha fet “sense consultar la Mesa Sectorial d’Educació ni sense que el conseller s’haja reunit amb STEPV (sindicat amb majoria absoluta en la Mesa Sectorial) tal com s’està sol·licitant des del mes de juliol, en meses sectorials i per escrit” apunta el sindicat.

La proposta del conseller és “equilibrar l’experiència i la nota d’oposició”, indicava aquest matí, “la qual cosa significa a la pràctica reordenar les borses” apunta STEPV. “Si el que pretén el conseller és que tot el món treballe, tal com sembla que ha afirmat, el problema no és l’ordenació actual de les borses, sinó els cinc anys de retallades de plantilles de l’anterior govern”.

Per tant, diu STEPV que “allò en què cal treballar és en la recuperació dels llocs de treball i no en tornar a obrir el meló de l’ordenació de les borses. I més després de dos anys de lluita del col·lectiu de professorat interí que s’ha resolt feliçment gràcies a la sentència guanyada per STEPV”. Sobre això, STEPV també considera que “no és el moment d’encetar aquesta negociació i tornar a mobilitzar el col·lectiu de professorat interí, si la concreció del nou acord comporta la reordenació de les borses. En tot cas, cal negociar urgentment l’ampliació de les plantilles, per tal de començar a recuperar immediatament els llocs de treball retallats. Recordem que s’ha demanat en les diferents meses de negociació que hi ha hagut aquest mes de setembre, la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació d’aquest curs, demanda que tampoc s’ha atès per part de Conselleria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa