Diari La Veu del País Valencià
La PDaD PV felicita el poble català pel seu ‘avanç cap a l’exercici del dret a decidir’
RedactaVeu / València

La Plataforma també felicita en el comunicat “amb la mateixa intensitat” la CUP “perquè ha triplicat el nombre de vots i escons. 10 escons independentistes, anticapitalistes, feministes i socialistes, al Parlament de Catalunya”. “Per tant –subratlla PDaD PV- els independentistes, Junts Pel Sí i la CUP guanyen a 907 municipis i els unionistes a 35. 907 contra 35” ja que Junts pel Sí i la CUP aconsegueixen el 48% dels vots i 72 escons “declaradament independentistes al Parlament de Catalunya”.

Segons la Plataforma Pel Dret a Decidir, “és un èxit rotund, clar i inqüestionable per iniciar la creació d’unes estructures d’un nou estat a Europa, dins o fora de la UE”.

El comunicat subratlla que “a pesar de les amenaces militars, econòmiques, polítiques, de les corporacions internacionals, de la banca i dels líders polítics internacionals imperialistes (Obama, Merkel, Sarkozy, Hollande, Cameron…), del joc brut, del catastrofisme apocalíptic i de la propaganda manipulada de tots els mitjans de comunicació estatals i privats que han prioritzat l’opció ‘unionista’, inclús de les declaracions espanyolistes i anticatalanistes de l’església espanyola i ‘antivalenciana’, la gent de Catalunya ha votat majoritàriament per la independència, pel dret a decidir autodeterminar-se i autogovernar-se”.

Per aquesta raó, des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià insten ”els partits espanyols i aquest estat hostil i enemic nostre”, a “respectar la victòria independentista”.

Per la seua banda, als partits independentistes guanyadors la PDaD PV els anima “perquè inicien un procés de desconnexió de Catalunya de l’Estat espanyol que porte a l’exercici del dret a decidir efectiu i a la creació d’un nou estat a Europa”, en el comunicat que conclou amb la frase “Visca Catalunya, [les Illes Balears i el País Valencià]”.

Comparteix

Icona de pantalla completa