Diari La Veu del País Valencià
Monedero diu que en Podemos la sopa de sigles no funciona
Europa Press / Madrid

L’exdirigent de Podemos ha subratllat que Catalunya Sí que és Pot, que ha obtingut el 9% dels vots i 11 escons, “ha tingut alguns problemes que han de fer reflexionar”. Així, sobre Lluís Rabell, el líder de la candidatura amb la qual es van presentar als comicis d’ahir, ha dit que és una “bellíssima persona que no ha sigut capaç d’enamorar”.

“Jo crec que Podemos és un partit que paga caríssim no ser ell mateix i haurà de fer una reflexió de coses que s’han esgotat. S’ha esgotat la idea d’una centralitat no ben situada, no entendre que Podemos creix i significa allò nou i no allò vell. Ha de deixar de cercar dins coses que ha de cercar fora i escoltar més la gent. Tot açò no ha estat present en la candidatura”, ha asseverat.

Monedero ha agregat que s’ha pagat “un preu molt alt” per la “indefinició” de la candidatura respecte a la deriva sobiranista i que els ciutadans se n’han anat a cercar la “claredat que reclamaven” a altres formacions polítiques. “Crec que tampoc funciona la sopa de sigles; una cosa que alguns hem plantejat constantment, que intentar fer una agregació de partits que no funciona”, ha dit sobre aquest tema.

No obstant açò, ha matisat que les candidatures d’unitat no són el mateix que les sopes de sigles, perquè aquestes candidatures formen part d’una petició amb la qual va nàixer Podemos i ha descartat que açò signifique “reunions cupulars sense comptar amb la ciutadania”. “Podemos ha de recuperar qui és i comptar més amb la gent, que les llistes que presenten siguen llistes que deixen clar que s’està mirant cap a fora i no cap a dins”, ha emfatitzat.

“Un cop sobre el tauler”

Sobre el mapa polític que es dibuixa a Catalunya, el professor ha explicat que en els comicis d’ahir, els votants “han donat cop sobre el tauler” i que el poble ha apostat pel dret a decidir; una postura que defensa la formació lila, la qual, al seu entendre, no hauria de cercar la centralitat en aquesta qüestió amb la finalitat d'”acontentar a tothom”.

Comparteix

Icona de pantalla completa