Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig valora que al 27-S ‘qui ha perdut és l’immobilisme’
ACN / València

En aquest sentit ha dit que cal reformar la Constitució i que no es pot mirar a un altre costat quan el 47% “vol trencar la relació amb Espanya”. Puig s’ha ofert a contribuir al diàleg i ha dit que el País Valencià té l’oportunitat de “servir de pont amb una mirada diferent a la confrontació”.

El cap del Consell ha estat preguntat pels mitjans als passadissos de les Corts Valencianes després d’assistir a la constitució de la comissió d’investigació de l’accident del metro de València.

Ximo Puig ha assenyalat en primer terme que després dels comicis catalans “estan les coses pràcticament com abans” i que “només hi ha una recepta que és el diàleg, aquells que no volien diàleg ara tenen doble ració de diàleg i cal obrir els ulls a una realitat que és complexa i és una realitat que ens fa veure que els qui pensen que tot ha de continuar igual han perdut”.

Puig ha advocat per una reforma constitucional “per garantir la convivència a través del pluralisme” i ha demanat assumir els resultats electorals “des de la seriositat i amb un sentit d’estat de veritat i en favor de la convivència entre els ciutadans”.

“No podem estar permanentment en una situació on s’estiga fomentant permanentment la fractura, primer dins de la societat catalana i després de Catalunya amb la resta d’Espanya”, ha dit. En aquest sentit ha reiterat que la posició de la Generalitat Valenciana és la de contribuir al diàleg i que el País Valencià té l’oportunitat de “servir de pont amb una mirada diferent a la confrontació”.

Puig ha conclòs que aquest espai de pont “és el més difícil i de vegades el més incomprès” però que és “el que ens sentim a gust els qui volem de veritat que hi haja una nova convivència a Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa