Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València insta el Govern espanyol a assumir ‘l’Espanya plurinacional’
Europa Press / València

Així s’arreplega en la moció que l’executiu municipal ha presentat com a alternativa a les mocions que han presentat en la sessió plenària el PP sobre “la defensa de l’Estat de Dret i la cohesió d’Espanya” i Ciudadanos (C’s) sobre el “projecte comú d’Espanya” davant la proximitat de les eleccions autonòmiques de Catalunya, diumenge que ve, i el debat sobre la seua independència.

La proposta de l’equip de Ribó ha tirat endavant amb el vot dels seus edils i ha comptat amb l’oposició del PP i de C’s. Les iniciatives d’aquests últims han decaigut en aprovar-se l’alternativa.

El govern local ha considerat que s’ha de tenir en compte que l’Estat espanyol és un país amb una “rica diversitat cultural i lingüística” que ha de ser “lloc de trobada i unió, amb la finalitat de millorar” el “marc de convivència, reforçar l’estat del benestar i apostar per un sistema de finançament autonòmic just i equilibrat”.

Així mateix, ha reafirmat el seu “respecte i compromís” amb “la democràcia i els principis constitucionals que regulen la “convivència, en particular, la llibertat i la igualtat en drets i deures de tots els espanyols, amb independència del territori on resideixen”.

L’executiu municipal ha mostrat el seu “màxim compromís en l’enfortiment d’un projecte comú, una Espanya, dins de la Unió Europea, on tinguen bon acolliment i cabuda tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de tots els pobles que componen i enriqueixen la societat espanyola”, com ha expressat el primer tinent d’alcalde, el socialista Joan Calabuig, que ha defensat la moció alternativa. L’edil ha lamentat que es vulguen cercar “camins de separació” i ha instat al “diàleg” i al “consens”.

El portaveu del PP, Alfonso Novo, que ha demanat “posar en valor la cohesió i la unitat d’Espanya”, “la fortalesa democràtica” de les institucions i de la “sobirania nacional”, ha lamentat que l’equip de govern inste només l’Executiu estatal i no els responsables de Catalunya i que es vulga “fer culpable” a Rajoy del que succeïsca a Catalunya. El portaveu de C’s, Fernando Giner, ha reclamat “respecte” per a “la Constitució, les normes i les sentències dels tribunals” i ha defensat “la construcció del projecte comú que és Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa